«Salonica, Salonica»: Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Μαρτίου

Θεσσαλονί..Καλημέρα, καλημέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Και καλό μήνα να έχουμε! Εορταστικό τριήμερο ξεκινάει σήμερα, με την Καθαρά Δευτέρα να το ολοκληρώνει! Σε περίπτωση που μείνατε πίσω στη Θεσσαλονίκη να… φυλάτε τα μπόσικα και δε φύγατε κυνηγώντας τον ήλιο, σας έχω μερικές ιδέες για το πού μπορείτε να κυκλοφορήσετε το σαββατοκύριακο ώστε όταν βρεθείτε με την οικογένεια ή την παρέα σας τα Κούλουμα να έχετε να τους λέτε τις εντυπώσεις σας!

01+Ο+Μπήν..Το θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42, 2310-869869) εξακολουθεί να φιλοξενεί θεατρικές ομάδες της πόλης για το θεατρικό φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της πόλης». Σήμερα, η θεατρική ομάδα «PASSATEMPO» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Μπήντερμαν και οι Εμπρηστές» του Max Frisch. Ο Μπήντερμαν, ένας ήρεμος ανθρωπάκος, φιλοξενεί στο σπίτι του δύο εμπρηστές, τον Σμιτς και τον Άιζερινγκ. Την ίδια στιγμή η πόλη μαίνεται από ταραχές, καθώς σπίτια μεγαλοαστών πνίγονται στις φλόγες.

Το έργο, αν και γραμμένο το 1958, είναι – τρομακτικά ίσως – επίκαιρο, καθώς αναφέρεται στην άνοδο του φασισμού σε μία κατά τ’ άλλα φιλήσυχη χώρα. Οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές είναι αυτές που θα έπρεπε να αναγκάσουν τον κόσμο να βγάλει τα προσωπεία που τόσο έχει συνηθίσει να φορά στην καθημερινότητά του. Ή μήπως… αυτά τα προσωπεία τελικά έγιναν το Είναι των ανθρώπων; Η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Αμπουμόγλι, καθώς η ιδέα της παράστασης προέκυψε από τη διπλωματική της εργασία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σκηνοθεσίας του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

02+Διογέν..Στην εποχή μας, αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη είναι το γέλιο. Έτσι ο Διογένης Δασκάλου κι οι Monie Monie Conniente θα βρίσκονται αυτό το Σάββατο στο Vendetta Mini Cabaret (Εθνικής Αμύνης 3, 2310-234973). Εδώ κι είκοσι χρόνια ο Διογένης Δασκάλου κι η ομάδα του μετρούν μία μεγάλη σειρά επιτυχημένων stand up comedy παραστάσεων, γι’ αυτό και περιμένουν τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας σε μία βραδιά γεμάτη μουσική κι άφθονο γέλιο! Μότο τους το «Ελάτε να βγούμε στις αγορές… τις λαϊκές, τουλάχιστον»!

http://www.youtube.com/watch?v=bo8spR9GfA8

03+Κουκλο..Πρώτη Κυριακή του Μαρτίου και οι Χριστίνα και Λίτσα Μπήτιου παρουσιάζουν στο κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ (Νικολάου Γερμανού 1, 2310-241007) τη νέα τους παράσταση «ο Φασουλής κι οι Πειρατές». Ο Φασουλής θα μπλεχτεί σε μία φανταστική περιπέτεια στη Χώρα των Πειρατών και θα προσπαθήσει να σώσει και την κόρη του βασιλιά, την Κρυσταλλένια, που την απήγαγαν οι πειρατές. Μία ιστορία με μάχες και γκάφες και πολλά… «AAAAAARRRRGH» πειρατικά! Άλλωστε… ποιο παιδάκι δεν έχει μαγευτεί από τους πειρατές;;;

Ξαναγυρίζουμε στο θέατρο Άνετον, καθώς εκεί συνεχίζονται οι «Κυριακές για Παιδιά». Αυτήν την Κυριακή θα διεξαχθούν δύο δημιουργικά εργαστήρια. Στο πρώτο, παιδάκια ηλικίας από εννέα έως δώδεκα ετών θα μπορούν να κάνουν τα δικά τους εικαστικά έργα μετά μουσικής και μέσα από παιχνίδια κίνησης. Στο δεύτερο, παιδάκια μικρότερης ηλικίας – έξι έως εννέα ετών – θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τα δικά τους… σκηνικά χρησιμοποιώντας μία μεγάλη ποικιλία υλικών! Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 11:30 το πρωί κι εγώ δεν έχω παρά να σας ευχηθώ… καλές κατασκευές!

05 The Story TellersΤέλος, αυτήν την Κυριακή, οι περισσότεροι θα έχουν την πολυτέλεια να… κοιμηθούν λίγο πιο αργά, μια που θα μπορούν την επομένη να χορτάσουν ύπνο! Μία δελεαστική πρόταση είναι αυτή των Story Tellers, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Burlesque (Σκρα 10, 2310-288153). Οι Story Tellers φτιάχνουν τις ιστορίες τους χρησιμοποιώντας τραγούδια ξεχωριστά που όλοι τα έχουμε ακούσει. Ή, ακόμη κι αν δεν τα έχουμε ακούσει, θα τα μάθουμε μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη μουσική αφήγηση! Ξύπνημα της φαντασίας μετά μουσικής… τι καλύτερο;

Σας εύχομαι να περάσετε ένα πανέμορφο τριήμερο και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας με άφθονο κέφι και ΠΟΛΛΑ χαμόγελα!

You may also like