«Salonica, Salonica»: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

19Τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα κι ο κόσμος βγαίνει για να «εισπνεύσει» λίγη από τη γιορτινή διάθεση. Θέατρο, μουσική, bazaar αλλά και παραμύθια είναι μόνο μερικές από τις εναλλακτικές που προσφέρει η Θεσσαλονίκη τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της που την προτίμησαν για να περάσουν τις γιορτές τους. Ας δούμε πού μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και τι θα δούμε!

Χριστούγεννα ίσον… παραμύθια! Γι’ αυτό και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αριστοτέλους 7 τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή περιμένει μικρούς και μεγάλους στις 12 το μεσημέρι για να διαβάσουν ή ακόμη και να τραγουδήσουν αγαπημένες ιστορίες.

web_logo_green2Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου οι συντελεστές της παιδικής παράστασης «Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει» θα είναι εκεί για να δώσουν μία ιδέα… όπερας στα παιδιά, ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου οι συντελεστές της παράστασης «Βυσσινόκηπος» θα διαβάσουν τα αγαπημένα τους Χριστουγεννιάτικα παραμύθια! Κι επειδή οι μέρες αυτές σημαίνουν ανθρωπιά κι αλληλεγγύη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρωθούν χρήματα και παιχνίδια για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Ντυθείτε ζεστά, λοιπόν και προετοιμαστείτε!
Η Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς όχι μόνο ντύθηκε με τα γιορτινά της, αλλά περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν. Εκτός από το Καρουζέλ και το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, θα βρείτε εκεί: το Σπίτι του Άη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα ετοιμάσουν το γράμμα τους για να του το δώσουν, θα γράψουν ευχές και θα ανταλλάξουν βιβλία της χριστουγεννιάτικης Παιδικής Βιβλιοθήκης, θα φτιάξουν κατασκευές και στολίδια στο Σπίτι των Ξωτικών και θα ετοιμάσουν γιορτινές λιχουδιές στο Ζαχαρόσπιτο! Ρίξτε μία ματιά στο πρόγραμμα και φροντίστε να κάνετε μία βολτίτσα κι από Καλαμαριά μεριά!

03+Γράμμα..Αν τώρα για το Σαββατόβραδο σας σκοπεύετε να προτιμήσετε θέατρο, τότε μη χάσετε την παράσταση «Γράμμα Σ’ένα Παιδί» της Μάρως Μπουρδάκου. Έχοντας εξασφαλίσει ήδη από πέρυσι τις καλύτερες κριτικές, η παράσταση ανεβαίνει εκ νέου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.

Η Ζέτα Δούκα και φέτος εντυπωσιάζει στο μονόλογο μιας γυναίκας που επιθυμεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δε θέλει. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα χθες, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενείται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, 2315-200200) ως τις 19 Ιανουαρίου.

 

04+Το+Καρ..Τι θα λέγατε για ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για το απόγευμα της Κυριακής; Αν συμφωνείτε, τότε επικοινωνήστε με το Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, 2310-832060), γιατί εκεί φιλοξενείται από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το Μουσικό Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι «Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ» του Τάσου Ιωαννίδη. Ο δημιουργός του παιδικού μιούζικαλ «Λάχανα και Χάχανα» φέρνει στη σκηνή ένα παραμύθι που είχε πει εντελώς αυθόρμητα κάποτε στην κόρη του. Ο Καρύδας θέλει να γίνει μέρος του Χριστουγεννιάτικου Κέικ, όμως ο πεινασμένος Άσπρος Σκώληκας σκοπεύει να του χαλάσει τα σχέδια. Με τη βοήθεια πολύτιμων φίλων, όμως, όλα είναι δυνατά! Άλλωστε, τα Χριστούγεννα σημαίνουν θαύματα!
Σας εύχομαι να περάσετε ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο! Δε σας λέω ακόμα «Καλά Χριστούγεννα», γιατί όλο και κάποιον τρόπο θα βρω για να ξανασκάσω μύτη!

You may also like