«Salonica, Salonica»: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Άλλο ένα χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο έφτασε. Και μπορεί τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη να θυμίζει κάτι από Λονδίνο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κλειστούμε μέσα. Σάμπως κι οι Λονδρέζοι παραμένουν εσώκλειστοι όλον το χρόνο; Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές μας δίνει η συμπρωτεύουσα για το σαββατοκύριακο.

01+Επιθυμ..Από σήμερα κι έως τις 6 Μαΐου φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, 2310-240002, 2310-240403 & 2310-251928) η έκθεση «Επιθυμία για Ελευθερία: Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945». Η έκθεση είναι μέρος του project του Μουσείου Γερμανικής ιστορίας με τίτλο «Desire for Freedom». Στο project συμμετέχουν καλλιτέχνες σχεδόν απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στόχος είναι η ανάδειξη της συνδρομής της τέχνης στη μεταπολεμική πορεία της Ευρώπης. Η έκθεση χωρίζεται σε δώδεκα θεματικές ενότητες όπου θα απεικονίζονται κι οι βλέψεις των καλλιτεχνών για την ενότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

02 Fake TimeΗ διαδραστική παράσταση «Fake Time» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με επιτυχία στο Ξενοδοχείο Άριστον (Καραολή & Δημητρίου 5, 2310-285329). Η δράση εκτυλίσσεται στα σαράντα δύο δωμάτια του ξενοδοχείου, με τους θεατές να παίζουν βασικό ρόλο στην εξέλιξη, με στόχο να απαντηθεί το ερώτημα «κάνεις τη ζωή που θέλεις ή τη ζωή που σε θέλει;». Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε check-in στο ξενοδοχείο κι αφήνετε τους συντελεστές να σας οδηγήσουν!

03 Swingtime QuartetΟι Swingtime Quartet σας περιμένουν το σαββατόβραδο στο Χώρο Τέχνης Partizan (Βαλαωρίτου 29, 2313-031784) για μία jazz βραδιά. Το συγκρότημα που αναβιώνει τη Gypsy Swing μουσική που έγινε δημοφιλής στη Γαλλία του 1930 έφερε μαζί του όλα τα ακουστικά του μουσικά όργανα – αρνούμενοι να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά – και σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα. Εσείς απλά κάντε κράτηση τηλεφωνώντας στο 6945-143704 και μαζέψτε μία μεγάλη παρέα!

Αφιερώστε – και πάλι – την Κυριακή στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής σας! Αυτό το μήνα το κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ (Νικολάου Γερμανού 1, 2310-241007).«Ο Κοντορεβυθούλης και ο Γίγαντας» πραγματεύεται, με την ελλειπτική γλώσσα του δράματος, την κρίσιμη στιγμή που το παιδί μεταμορφώνεται σε έφηβο μέσα από το μαγικό ραβδί του χρέους. Αυτή η εκκόλαψη από κάμπια σε γοργόφτερη πεταλούδα που κυριολεκτικά προσεγγίζει τα όρια του θαύματος , μόνον ποιητικά θα μπορούσε να αποδοθεί. Κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Θεριά, καπλάνια, ερπετά φράζουν το δρόμο και καραδοκούν τον Κοντορεβυθούλη. Κι εκεί στο τέλος ο ακατανίκητος γίγαντας με την πέτρινη καρδιά. Να γιατί λατρεύουμε τα παραμύθια. Στον ονειρικό τους κόσμο ποτέ η δύναμη δεν ξεπερνά τη δικαιοσύνη.
04+Κοντορ..

Οτιδήποτε κι αν αποφασίσετε να κάνετε, να περάσετε πολύ καλά…και ως τελική εναλλακτική σας προτείνουμε την συγκλονιστική ταινία που βγήκε αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους “Κλέφτρα βιβλίων” …

You may also like