Smartphone με Windows Phone 8 το φθινόπωρο από τη Microsoft


Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για smartphone βασίζεται στον ίδιο πυρήνα με τα Windows 8, ένα παράδειγμα που πρώτη έχει δώσει η Apple με τον πυρήνα του OS X στο iOS των iPhone, iPad και iPod touch.

Ο κοινός πυρήνας διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών για όλες τις συσκευές σε στιλ Metro (το περιβάλλον διεπαφής με τα δυναμικά tiles), δηλαδή app που εκτελούνται σε smartphone, tablet και στο desktop (τα νέα Windows Phone υποστηρίζουν τις γλώσσες C και C++, γεγονός που θα επιταχύνει την ανάπτυξη app για διαφορετικές πλατφόρμες).

Τα κινητά τηλέφωνα με Windows Phone 8 θα διατηρούν την συμβατότητα προς τα πίσω, δηλαδή θα μπορούν να εκτελούν app που αναπτύχθηκαν για Windows Phone 7.5 (Mango), με την Microsoft να αναλαμβάνει την απαραίτητη επαναμεταγλώττιση και όχι οι προγραμματιστές.

Ως σημαντικότερα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows Phone 8 θεωρούνται τα ακόλουθα:

-Θα κυκλοφορήσουν πολυ-πύρηνα smartphone με Windows Phone 8
-Θα κυκλοφορήσουν smartphone με Windows με αποσπώμενες κάρτες μνήμης MicroSD, στις οποίες θα μπορούν να αποθηκευτούν φωτογραφίες, μουσική και άλλα αρχεία, εύκολα μεταφέρσιμα σε PC
-Το λειτουργικό θα υποστηρίζει τρεις λόγους θέασης, δηλαδή 16:9, 15:9 και 4:3 και δύο νέες αναλύσεις 1280×768 pixel και 1280×720 pixel, και έτσι θα δούμε νέα κινητά με οθόνες HD 720p
-Τα smartphone με Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν τα τσιπ NFC, μια τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης σε πολύ μικρή απόσταση (με το άγγιγμα), την οποία η Microsoft προτίθεται να αξιοποιήσει πολλαπλώς -προτείνοντας αρχικά το μοίρασμα εγγράφων του Office, επαφών και φωτογραφιών αγγίζοντας δύο κινητά με NFC πλάτη με πλάτη.
-Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητών με τα νέα Windows μπορεί να δούμε και WiFi Direct
-Όπως και τα Windows 8, έτσι και τα Windows Phone 8 θα φέρουν τον Internet Explorer 10 (με υποστήριξη SmartScreen Anti-phising, μια τεχνολογία που επιχειρεί να αποτρέψει την υποκλοπή στοιχείων με διάφορους τρόπους) και τις λεγόμενες ασφαλείς κάρτες SIM (όχι όμως στην πρώτη «σοδειά»), οι οποίες συνδράμουν την χρήση του κινητού ως πορτοφόλι, για την επικύρωση της ταυτότητας του συναλλασσόμενου. Η Microsoft αναφέρθηκε στο Wallet ως χαρακτηριστικό των κινητών με τα νέα Windows, και είπε ότι θα μπορεί να λειτουργεί ως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, να κουβαλάει κουπόνια, κάρτες επιβίβασης κ.ά.

-Tα tiles (έτσι ονομάζει η Microsoft τα τετραγωνισμένα εικονίδια κάθε λειτουργίας του τηλεφώνου που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και εμφανίζουν δυναμικά περιεχόμενο, όπως μηνύματα ή ειδοποιήσεις) της αρχικής οθόνης θα είναι διαθέσιμα σε τρία μεγέθη και η παλέτα για την επιλογή των χρωμάτων τους μεγαλύτερη.

-Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι το Skype ενσωματώνεται στον Windows Phone 8 dialer, και έτσι καθίσταται εφικτή η επικοινωνία μέσω VoIP (και με βίντεο).

-Επίσης, τα κινητά με Windows Phone 8 θα έχουν τους πλοηγούς της Nokia, με οδηγίες στροφή προς στροφή κάτι που δεν λείπει από τα κινητά με Android και θα προστεθεί σε αυτά της Apple με το iOS 6. Στην έκδοση αυτή θα υποστηρίζεται η αποθήκευση χαρτών για την χρήση τους offline χωρίς να απαιτείται σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

-Τα κινητά με την νεότερη έκδοση των Windows Phone θα δέχονται φωνητικές εντολές (μέ τεχνολογία της Audible), ωστόσο η λειτουργικότητα αυτή δεν συγκρίνεται με την ψηφιακή υπηρεσία Siri που έχουν τα iPhone.

-Τα πρώτα smartphone με Windows Phone 8 αναμένονται μετά την κυκλοφορία των Windows 8, η οποία τοποθετείται τον Οκτώβριο του 2012. Την ίδια περίοδο, η Microsoft θα διαθέτει τα δικά της tablet, γνωστά ως Surface με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και την έκδοση των Windows 8 για αυτά, Windows RT, θα κυκλοφορούν PC με Windows 8 και θα διαθέτει την αναβάθμιση από τα Windows 7 στα Windows 8 Pro αντί 15 ευρώ.

Πηγή:http://tech.in.gr/

You may also like