Sorbet ροδάκινο από την Έλενα Σμπώκου

by The K-magazine

Το ροδάκινο είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και για μένα το πιο νόστιμο και μυρωδάτο! Τα ροδάκινα είναι φανταστικά όχι μόνο ωμά αλλά και σε μαρμελάδες ή ακόμα και σκέτα, ψητά με ξηρούς καρπούς και παγωτό βανίλια! Να δες αυτή την φανταστική ρουστίκ τάρτα με νεκταρίνια και ροδάκινα που είχα κάνει πέρυσι. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με ένα μπολάκι σορμπέ ροδάκινο που σίγουρα θα σε βοηθήσει να νικήσεις την ζέστη!

Μην το σκέφτεστε λεπτό, ειδικά αν έχετε ένα δυνατό μπλέντερ κόψτε 2-3 ροδάκινα σε ένα μπολάκι και βάλτε τα στην κατάψυξη. Τα υπόλοιπα θα σας τα πω στην συνταγή παρακάτω!

Θα χρειαστείτε:
3-4 ροδάκινα μεγάλα
1 κουταλιά σιρόπι αγαύης (εναλλακτικά: 2 κουταλάκια ζάχαρη ή 1 κουταλάκι μέλι)
10-15 ml νερό παγωμένο

Κόβετε τα ροδάκινα σε κύβους, με την φλούδα, και βάλτε τα σε ένα πλαστικό μπολ στην κατάψυξη. Άφησέ τα να παγώσουν για 4 τουλάχιστον ώρες.
Ρίξτε τα ροδάκινα στο μπλέντερ, μαζί με το σιρόπι αγαύης και χτυπείστε τα καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές.

Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και ξαναχτυπάτε για 4-5 λεπτά ακόμα.
Αν έχετε  παγωτομηχανή, το επόμενο βήμα είναι να βάλετε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και να τον βάλετε σε λειτουργία για όσο χρειαστεί μέχρι να παγώσει καλά το sorbet.
Αν δεν έχετε, βάλτε σε ένα πλαστικό δοχείο το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο άλλες 3-4 ώρες!
Το σορμπέ ροδάκινο είναι αρκετά μαλακό ακόμα και μόλις βγει από την κατάψυξη και σε αυτό συμβάλει το σιρόπι ή αν χρησιμοποιηθεί μέλι!

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like