ΒΑΛΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΑΣ

Η άσκηση είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος εκτόνωσης των αρνητικών συναισθημάτων και του εκνευρισμού που δημιουργεί η καθημερινότητα. Αν κατά την περίοδο των διακοπών χαλαρώσατε και αφήσατε την άσκηση έξω από την καθημερινότητά σας… Ίσως να βιώσετε κάποια συναισθήματα, τα οποία σας προβλημάτισαν. Αν καθόλη την διάρκεια του χρόνου ακολουθούμε ένα σταθερό πρόγραμμα, το σίγουρο είναι ότι αν το σταματήσουμε απότομα, θα υπάρξουν συνέπειες στο σώμα μας αλλά και στην ψυχολογία μας. Η αλήθεια είναι ότι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη χάνουν την ισορροπία τους, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να έχουμε κάποιους πονοκεφάλους η μυϊκούς πόνους. Αυτό μπορεί να επιφέρει πρόβλημα στην υγεία μας, με λιγότερο αρνητικό πρόσημο – την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η άσκηση τονώνει τον οργανισμό μας και παράγει ενδορφίνες που θεωρούνται το φυσικό παυσίπονο του σώματος. Ποιες ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε γρήγορα στην ρουτίνα μας;

Boxing

Αν έχετε βαρεθεί τα θαλάσσια σπορ ή θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα δραστηριότητα με περισσότερη ένταση και δυναμική, τότε το box θα σας ικανοποιήσει. Είναι μία τάση που τα τελευταία χρόνια δεν απασχολεί μόνο το αντρικό φύλο. Το να παίζεις box είναι μία δραστηριότητα που χρειάζεται θέληση αλλά και αποφασιστικότητα. Μία απλή άσκηση 30 δευτερολέπτων όπως τα ελαφρά πηδηματάκια από το ένα πόδι στο άλλο, με μικρές αλλά σχετικά γρήγορες μπουνιές εναλλάξ μπορούν να σας κόψουν την ανάσα. Οι αλλαγές τονώνουν,ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στο να μειώνουν την αβεβαιότητα μας για το καινούργιο. Αυξάνουμε την ένταση και προσπαθούμε να καθιερώσουμε μια ρουτίνα. Η ρουτίνα θα μας ενδυναμώσει και θα ενισχύσει την αίσθηση του επιτεύγματος.

Mountain climbers

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής άσκηση και γυμνάζει το σώμα στο σύνολο του. Το να στηρίζεις όλο το βάρος του σώματος σου στις παλάμες σου με ανοδική η καθοδική πορεία, είναι μία απ’ τις πιο δύσκολες ασκήσεις που μπορείτε να πετύχετε. Στην προσπάθεια να φτάσετε μια κορυφή,εναλλάσσοντας τα πόδια σας μπροστά – θεωρείται ένα είδος διαλλειματικής σε πιο ήπιο ρυθμό. Αντιθέτως ο βαθμός δυσκολίας είναι αργός αλλά το ίδιο έντονος. Η επίτευξη του στόχου δημιουργεί αισθήματα ευεξίας που ενισχύονται συστηματικά σε κάθε προσπάθεια. Χρειάζεται επιμονή, ηρεμία και συγκέντρωση!

Δείτε τα αποτελέσματα των ασκήσεων ανεξάρτητα με την επιλογή σας. Πως είναι η δημιουργικότητα σας; Μήπως παρατηρείται πως έχετε καλύτερη στάση σώματος, Αυξημένη ευελιξία, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ποιότητα ύπνου; Όσο περισσότερο αναγνωρίζετε τα οφέλη για την ψυχική σας υγεία, τόσο πιο απαραίτητη θα σας γίνει η άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Ξεκινήστε κάτι έντονο!

Photo credits: unsplash.com/@rahadiansyah

You may also like