ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Μήπως αντιμετωπίζετε μια λιπαρή επιδερμίδα και παρά τις έντονες προσπάθειές σας, δεν φαίνεται να διορθώνεται… Είναι πιθανό οι σμηγματογόνοι αδένες σας να έχουν ανεβάσει ταχύτητα και να παράγουν υπερβολική λιπαρότητα. Δεν είναι μόνο ένας ο παράγοντας που μπορεί να το προκαλέσει αυτό. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να φταίξουνγια την εξαιρετικά λιπαρή ζώνη του Τ.

Περάσατε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στο γραφείο; Σχεδιάζετε έναν γάμο… Ή μήπως μόλις χωρίσατε; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, αυτό το άγχος μεταφέρεται στο πρόσωπό σας. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, όταν το σώμα σας πιέζεται, απελευθερώνει κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες. Κι αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Για να βοηθήσετε στην εξουδετέρωσή του, ανάψτε ένα κερί, ρίξτε λίγα άλατα στη μπανιέρα σας. Χαρίστε στον εαυτό σας λίγη ώρα χαλάρωσης, μετά από μια κουραστική μέρα. Εάν τα λουτρά δεν είναι το φόρτε σας, κάντε λίγη γιόγκα ή διαλογισμό για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Απελευθερώστε την ένταση που αισθάνεστε. Θα μπορούσε να φέρει μεγάλη αλλαγή στο δέρμα σας.

Σίγουρα, υπάρχουν στο εμπόριο, πάρα πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, που υπόσχονται υπέροχα αποτελέσματα, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι να απευθύνονται στις δικές μας δερματολογικές ανάγκες. Αναζητήστε ενδείξεις όπως το oil-free. Διαφορετικά, όχι μόνο θα χειροτερέψουμε την κατάσταση αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δημιουργήσουμε και ακμή.

Μπορείτε να ενυδατώνεστε πίνοντας την συνιστώμενη ποσότητα νερού ανά ημέρα, καθώς και να μην παραλείπετε την εφαρμογή της ενυδατικής σας καθημερινά. Εάν δεν παρέχετε στο σώμα σας αρκετή ενυδάτωση, τότε θα ενεργοποιηθεί η σκέψη ότι πρέπει να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια υγρασίας ανυψώνοντας τα επίπεδα της λιπαρότητας. Συνεπώς, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και να χρησιμοποιείτε μια σωστή, για τις ανάγκες σας, ενυδατική, ώστε να εξισορροπήσετε τη δίψα του δέρματός σας.

Featured image: pexels.com/@olly/

You may also like