Αλλεργία ..welcome back

c76fc12b322ee33164169e1c128ed0e1Ο πνευμονολόγος μου, μου είχε πει ότι το παιδί ενός αλλεργικού γονέα έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία κάποια στιγμή στη ζωή του, ανεξάρτητα από την ηλικία του! Δεν έχω παράπονο, όταν ήμουνα μικρή, δεν είχα κανένα πρόβλημα, όσο μεγαλώνω το γονίδιο του λατρεμένου μου μπαμπά μου χτύπα την πόρτα κάθε άνοιξη. Αλλά δεν του το καταλογίζω, τον έχω να μου δίνει συμβουλές σχετικά με την αλλεργία και να φτερνιζόμαστε παρέα!
Η αλλεργία είναι και πάλι εδώ, και αυτή είναι ότι η στιγμή που όλοι έχουμε αρχίσει να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της εποχής. Οι μελέτες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με αλλεργία δεν έχουν ιδέα ποιες είναι οι χειρότερες αιτίες που προκαλούν τις αντιδράσεις τους. Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές, ώστε να μπορείτε να τις αποφύγετε.

33541ecbaf3af500b8ceb3d8d2cfa66c1. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ άλλων ανθρώπων …
Ενώ οι περισσότεροι πάσχοντες από αλλεργία γνωρίζουν για τα δικά τους κατοικίδια ζώα, για αυτό και τα βουρτσίζουν τακτικά, οι περισσότεροι δεν σκέφτονται τα άλλα ζώα που βλέπουν τακτικά. Αλλά ακόμα και για τα δικά σας, εάν η γάτα σας κοιμάται συνήθως στον ίδιο καναπέ που κάθεστε, οι τρίχες θα μπορούσαν να σας δημιουργήσουν αλλεργία. Παρομοίως, αν ένας φίλος σας έχει ένα πανέμορφο σπάνιελ και πριν έρθει να σας δει έχει πάνω του τρίχες από εκείνο, εκείνες μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στους ανθρώπους, στα ρούχα και τα έπιπλα. Αν γνωρίζετε την ύπαρξη κατοικίδιου και την περίπτωση επαφής με αυτό, δοκιμάστε τη λήψη ένος αντιισταμινικού πριν το συναντήσετε.

2. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΝΤΟΥΣ…
Αν και είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, δεν είναι το καλύτερο πράγμα για τις αλλεργίες σας. Διότι αποτέλει την καλύτερη ευκαιρία για να αποφύγουμε τα αλλεργιογόνα και για να οικοδομήσουμε επάνω μας την ασπίδα που χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε μία αλλεργική κρίση όλη την ημέρα. Το ντους όμως πριν από τον ύπνο είναι η ιδανική λύση, αλλά αν δεν θέλετε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας, δοκιμάστε να καθαριστείτε με υγρά μαντηλάκια το βράδυ και ένα αντιισταμινικό πριν πέσετε στο κρεβάτι, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

3. ΧΑΛΙΑ …
Πότε ήταν η τελευταία φορά που θα καθαρίσατε επιμελώς τα χαλιά σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι τα καθαρίζουν πολύ πιο σπάνια από ό, τι θα έπρεπε. Διαθέτουν η τέλεια υφή για να συλλέγουν αλλεργιογόνα και βρωμιά. Κάθε φορά που περνάτε μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο με μοκέτα, εισπνέετε τα παγιδευμένα σωματίδια. Τα πατώματα σκληρού ξύλου μπορούν να διευκολύνουν πραγματικά στην αφαίρεση των αλλεργιογόνων, ή μπορείτε ακόμα να επενδύσετε σε ένα σύστημα ατμού και να δίνετε τακτικά τα χαλιά και τις κουβέρτες σας για ένα σωστό καθαρισμό.

905de137f09575f54352778e2986b6144. ΚΡΑΣΙ …
Επιστημονικές έρευνες για τις αλλεργίες έδειξαν, μια παράξενη ανακάλυψη όταν τα θέματά τους είχαν ως αντικείμενο ένα ποτήρι κρασί. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μόλις 3 ποτήρια κρασί, μπύρα ή λικέρ, τα συμπτώματά σας να μπορεί να είναι 10% χειρότερα. Γιατί; Λοιπόν, τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν όλα ισταμίνη, η χημική ουσία που προκαλεί ένα αλλεργιογόνο. Η μείωση των αλκοολούχων ποτών θα ανακουφίσει τα συμπτώματα, και την εναλλαγή κόκκινου κρασιού με λευκό θεωρείται ότι είναι επωφελής. Ακόμα είναι χαμηλά σε θειώδες και περιέχουν λιγότερη ισταμίνη, οπότε θα προκαλούν λίγοτερες αντιδράσεις.

5. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ …
Τα γυμναστήρια είναι ζεστά και υγρά, γεγονός το οποίο τα καθιστά το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μούχλα. Πιστεύεται ότι περίπου το 50% των «πασχόντων» έχουν αλλεργία στη μούχλα, έτσι μπορείτε να φανταστείτε τον συνδιασμός γυμναστηρίου με αλλεργική ρινίτιδα. Πάρτε ένα αντιισταμινικό πριν αρχίσετε να γυμνάζεστε. Αν τα συμπτώματά σας δεν βελτιώνονται, δοκιμάστε ένα γυμναστήριο με καλύτερο εξαερισμό.

5ebb97f976a597a88483bef1ebdfc3d86. ΡΟΥΧΑ …
Αν η ντουλάπα σας, σας κάνει να φταρνίζεστε, ίσως ήρθε η ώρα να «αναβαθμίσετε» την ποιότητα των ρούχων σας. Υλικά όπως ο πολυεστέρας διαθέτουν φυσικό στατικό φορτίο που προσελκύει τα αλλεργιογόνα. Αυτά τα υφάσματα επίσης τείνουν να χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα ακάρεα της σκόνης και τα αλλεργιογόνα μπορούν να παραμείνουν στο ύφασμα ακόμα και όταν είναι φρέσκα από το πλυντήριο. Η εναλλαγή σε φυσικά υλικά, όπως κασμίρι, μαλλί και βαμβάκι, τα οποία μπορούν να πλυθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες , τα κάνει να είναι λιγότερο πιθανό να συλλέγουν αλλεργιογόνα. Το στεγνό καθάρισμα ενδείκνυται μόνο σε ενδύματα που τους επιβάλλεται, είναι όμως άκρως θετικό καθώς η διαδικασία στεγνού καθαρισμού σκοτώνει τα ακάρεα της σκόνης και επιστρέφει τα ρούχα σε πολύ καλή κατάσταση όσο η αρχική τους.

7. STRESS …
Ναι, είναι ένα από τα χειρότερα των χειρότερων αλλεργιογόνα – και το πιο περίεργο. Όταν αισθάνεστε, στο σώμα σας να κυκλοφορεί η ανοσοσφαιρίνη Ε, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση μιας ολόκληρης ποικιλίας συμπτωμάτων αλλεργίας όπως φαγούρα στα μάτια και φτέρνισμα. Ξέρετε ποιά είναι η μόνη θεραπεία; Να ηρεμήσετε. Τα αντιισταμινικά μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα προσωρινά, εκείνα όμως θα συνεχίσουν να έρχονται πίσω μέχρι να καταπολεμήσουν το συναίσθημα. Δοκιμάστε γιόγκα ή διαλογισμό για μια ώρα την εβδομάδα, και τα συμπτώματά σας μπορούν να μειωθούν πάνω από το 60%.

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα που μπορούν να σας ωθήσουν στην αλλεργία. Η ρύπανση είναι γνωστό ότι οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό των πασχόντων εκεί, τα αρώματα και τα αρωματικά κεριά και δυστυχώς αυτό τους κάνει μερικές φορές να αισθάνονται μότι ζουν με αντιισταμινικά. Αλλά μόλις έχετε εντοπίσει τι είναι εκείνο που σας ενοχλεί περισσότερο τότε μπορείτε να τα αποφεύγετε και να αισθάνεστε πιο προετοιμασμένοι.

You may also like