“Αφιέρωμα: Επιδραστικές γυναίκες” στο National Geographic

Ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στις γυναίκες που τόλμησαν να οραματιστούν και να εμπνεύσουν ολόκληρες γενιές.

Το National Geographic εξυμνεί τη συνεισφορά των γυναικών στην ανθρώπινη ιστορία. Αξιοθαύμαστες, δυνατές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που τόλμησαν να οραματιστούν. Ενέπνευσαν ολόκληρες γενιές, χαράζοντας το δικό τους δρόμο προς την αλλαγή, παρουσιάζονται μέσα απότο «Αφιέρωμα: Επιδραστικές Γυναίκες». Ένα ντοκυμαντέρ πουκάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 21.50,αποκλειστικά στο National Geographic. Θα προβάλλονται κάθε Σάββατο από τις 21.50.

Στο Αφιέρωμα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

“Επιχείρηση Αμέλια”- Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 21.50

Περιπέτεια, τόλμη και μυστήριο. Η διάσημη αεροπόρος Amelia Earhart κατέκτησε με επιτυχία τον κόσμο, ακολουθώντας το πάθος της για εξερεύνηση. Το τραγικό τέλος της Earhart οδήγησε σε δεκαετίες εικασιών για το τι πραγματικά συνέβη. Ο διάσημος National Geographic Explorer, Δρ.Robert Ballard,  γνωστός για την ανακάλυψη του Τιτανικού το 1985, επιχειρεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισής της.

“Βασίλισσα Ελισάβετ” – Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 21.50

Σε αυτή τη βιογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, η 1895 Films χρησιμοποιεί ένα θησαυρό από άγνωστες μέχρι σήμερα συνεντεύξεις με δεκάδες ανθρώπους που γνωρίζουν τη βασίλισσα προσωπικά και αφηγούνται την ιστορία της ζωής της. Η συγκεκριμένη προσέγγιση, σε συνδυασμό με καλά μελετημένο αρχειακό υλικό, μάς μεταφέρει δίπλα στη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων και σημαντικών γεγονότων στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας.

“Γυναίκες Πρότυπα: Αλλάζοντας τον Κόσμο”- Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 22.40

Προσωπικές ιστορίες αξιοθαύμαστων γυναικών από όλο τον πλανήτη, που αποτελούν έμπνευση για αλλαγή και πρόοδο. Περισσότερες από 40 γυναίκες, υδροβιολόγοι, National Geographic Explorers, δημιουργοί ντοκιμαντέρ, ωκεανογράφοι,σχηματίζουν ένα εκπληκτικό πορτρέτο του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος, βασισμένο στην έντονη γυναικεία επίδραση στον κόσμο που ζούμε.

“Αποστολή Επιβίωσης με τον Bear Grylls: Η Brie Larson στα Νησιά Pearl” -Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 21.50

Η Brie Larson από την ταινία Captain Marvel ακολουθεί τον Bear Grylls σε μια περιπέτεια στη ζούγκλα του Παναμά. Μαζί καλούνται να περιπλανηθούν μέσα από έλη γεμάτα κροκόδειλους και απότομους γκρεμούς για να βρεθούν ξανά στην ασφάλεια!

“Αποστολή Επιβίωσης με τον Bear Grylls: |Η Cara Delevingne στα Βουνά της Σαρδηνίας” -Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 22.40

Η ηθοποιός και μοντέλο Cara Delevingne μοιράζεται την περιπέτεια με τον BearGrylls στα βουνά της Σαρδηνίας όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες πάνω από απότομους γκρεμούς.

“Βίκινγκ Βασίλισσες του Πολέμου” -Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 21.50

Ο κόσμος πάντα πίστευε ότι οι πολεμιστές Βίκινγκ ήταν γυναίκες, αλλά νέες ανακαλύψεις αμφισβητούν αυτά που γνωρίζουμε. Η επιστήμονας και National Geographic Explorer, EllaAl-Shamani ξεκινά μια αναζήτηση, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία για να αποκαλύψει στοιχεία για τις επίλεκτεςγυναίκες Βίκινγκ πολεμίστριες, οι οποίες έζησαν και πολέμησαν πριν χιλιάδες χρόνια.

“Άννα Φρανκ: Μετά τη Σύλληψη”- Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 22.40

Το παγκοσμίως γνωστό ημερολόγιο της Άννας Φρανκ τελειώνει απότομα αρκετές ημέρες πριν τη σύλληψη της και των συντρόφωντης, στις 4 Αυγούστου 1944. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται τι συνέβη στη συνέχεια και πώς η Άννα αντιμετώπισε τη φρίκη του ναζιστικού στρατοπέδου. Μέσα από μαρτυρίες, ιστορικές φωτογραφίες και φιλμ επιζώντων, αποκαλύπτονται η βαρβαρότητα και η φρίκη σε Auschwitz , Sobibor και Bergen-Belsen.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.
 
 copyright:©National Geographic

You may also like