Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2012), το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ., γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Η δράση Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας, σε πάνω από 24 πόλεις, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στο χώρο του Συντριβανίου.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 μ.μ. θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα στις 29 πόλεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνουν συζητήσεις.

Το Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού σας περιμένει λοιπόν και φέτος σε όλη την Ελλάδα, θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, όλους όσοι στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσετε μαζί την εβδομάδα μητρικού θηλασμού.

Διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992, από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».

Επίσης, φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding).

Πηγή: health.in.gr

You may also like