Εξ ολοκλήρου κάλυψη του κόστους των αμβλώσεων στη Γαλλία!

Υπό το μέχρι πρότινος καθεστώς, τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν το κόστος των αμβλώσεων προκειμένου για ανήλικες ή χαμηλού εισοδήματος κυοφορούσες, ωστόσο με τον νέο νόμο όλες οι γυναίκες θα δικαιούνται την συγκεκριμένη αποζημίωση, η οποία θα φτάνει μέχρι το ποσό τω 450 ευρώ.

Οι Γάλλοι βουλευτές υπερψήφισαν επίσης και τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, κ. Marisol Touraine, σύμφωνα με την οποία θα καλύπτεται επιπλέον και το κόστος των μέσων αντισύλληψης που χρησιμοποιούν οι ανήλικες κοπέλες. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην πρόληψη των αμβλώσεων, δεδομένου ότι το 2009 καταγράφηκε ότι 11.679 από αυτές αφορούσαν σε ανήλικες κυοφορούσες, ηλικίας 15 έως 18 ετών.

Οι παραπάνω προβλέψεις αποτελούν αντικείμενο μακροχρόνιων διεκδικήσεων πολλών οργανώσεων αλλά και προεκλογική δέσμευση του Προέδρου François Hollande, ενώ τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Την Τρίτη το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση ενώπιον της Γερουσίας, της οποίας η έγκριση θεωρείται δεδομένη.

Πηγή: http://www.lawnet.gr

You may also like