Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!

Δε μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου μόλις αντίκρισα τις σκέψεις μου δημοσιευμένες στο The K-magazine. Όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου έγιναν εικόνες που μοιράστηκα μαζί σας και εάν κρίνω από την υποδοχή σας μάλλον τις μοιραστήκαμε πολλοί.

Αυτές τις μέρες διαβάζω τα δικά σας μηνύματα και παρατηρώ με συγκίνηση την ανάγκη που έχει ο καθένας μας να μοιραστεί την πιο βαθιά του σκέψη, το παράπονο του και την πιο μεγάλη του επιθυμία. Είναι γεγονός ότι τα Χριστούγεννα αυτή η ανάγκη γίνεται ολοένα και πιο έντονη καθώς η γλυκιά μελαγχολία των εορτών μας στρέφει στον εαυτό μας και όλοι μας σχεδόν ασυναίσθητα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες αλήθειες μας. Ανάμεσα σε όσα μου στείλατε ξεχώρισα λοιπόν το παρακάτω γράμμα….

«Καλησπέρα σας και καλή αρχή στο νέο σας αυτό ξεκίνημα. Η αλήθεια είναι ότι ενημερώθηκα γι΄ αυτήν τη στήλη μέσω ενός re-tweet , που την έκανε ένας φίλος μου στο twitter και μόλις διάβασα τα λόγια σας, ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω αμέσως.
Σας διάβασα να περιγράφετε τα όμορφα Χριστούγεννα και να μιλάτε για αισιόδοξη σκέψη, την ίδια στιγμή που εγώ δεν μπορούσα να θυμηθώ στα τριάντα μου χρόνια να έχω περάσει σχεδόν ποτέ ευτυχισμένες γιορτές. Λίγο το οικογενειακό περιβάλλον με τους τσακωμούς μαμά – μπαμπά να γίνονται ολοένα και πιο έντονοι μέσα στις γιορτές, λίγο οι ερωτικές απογοητεύσεις που κατά έναν περίεργο λόγο συνέβαιναν πάντα τις ίδιες μέρες….το θέμα είναι ότι δεν έχω νιώσει αυτό που ο περισσότερος κόσμος αποκαλεί ακόμα και στις ευχές του “Ευτυχισμένα Χριστούγεννα”.

Και βέβαια όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι με την ψυχολογία δεν μπορείς να παίξεις. Το διαπιστώνω κάθε χρονιά που ξημερώνουν αυτές οι Άγιες μέρες. Σχεδόν σαν εμμονή, σαν φόβος, σαν ένα κακό όνειρο με κυριεύει η σκέψη ότι και φέτος κάτι κακό θα συμβεί….|»
Δημήτρης

Από μικρά παιδιά ονειρευόμαστε τα Χριστούγεννα σαν την πιο μαγική στιγμή του χρόνου. Σαν την μέρα αυτή που το μεγαλύτερο όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα και με ένα μαγικό ραβδάκι θα μεταμορφωθεί η ζωή μας σε παραμύθι…και όλα αυτά σαν ένα δώρο που θα μας φέρει ο Άη Βασίλης. Όταν είσαι παιδί αυτη η μαγεία των Χριστουγέννων είναι τόσο έντονη που δεν μπορεί να απομυθοποιηθεί ακόμα και το πιο μικρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

Μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιείς οτι ο χοντρούλης άνθρωπος με το κόκκινο σκουφάκι και το σάκο δεν είναι κάτι άλλο πέρα από μια φαντασίωση… ίσως ένας από εμάς. Εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να αποφασίσουμε εαν θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο όνειρο , να μην το πιστεύουμε η να το προσαρμόσουμε στην ψυχρή πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν τέλεια Χριστούγεννα όπως δεν είναι τέλεια καμία μέρα του χρόνου. Από την άλλη είναι στο χέρι μας όμως να την κάνουμε ομορφη , με ωραίες σκέψεις και απλές πραξεις, που δεν κοστίζουν τίποτα παραπάνω απο τη διάθεση μας να αλλάξουμε σήμερα οτιδήποτε μας ενοχλεί.

Ο Δημήτρης στο γράμμα είναι θλιμμένος γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκε την μαγεία των εορτών. Ίσως να μην ήταν δική του επιλογή , ομως τα περισσότερα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι αλήθεια ότι δεν είναι στο δικό μας χέρι μας. Η λύση σε κάθε πρόβλημα έρχεται αρχικά απο την ανάγκη να το συνειδητοποιήσουμε. Και ο φίλος μου αν και έχει ταλαιπωρηθεί από οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα , είμαι σίγουρη οτι από σήμερα κιόλας μπορεί να ονειρεύεται όμορφες γιορτές, αρκεί να αφήσει αυτές τις εικόνες και τις δύσκολες στιγμές για λίγο στην άκρη και από εμμονές τα μετατρέψει σε εμπειρίες.
Αντιλαμβάνομαι ότι όταν θες κάτι πάρα πολύ , το αναζητάς με τέτοιο τρόπο που όταν δεν το πετυχαίνεις απογοητεύεσαι πολύ. Όμως στα Χριστούγεννα η απογοήτευση δεν ταιριάζει… Ας αναζητήσουμε στο ίδιο μας τον εαυτό, τις μεγάλες μας δυνάμεις και ας ψάξουμε την ευτυχία σε πιο απλά πράγματα, που μπορεί να είναι καλά κρυμμένα όμως υπάρχουν… Στη ζεστασιά του στολισμένου μας σπιτιού, στο χαμόγελο των αγαπημένων μας προσώπων, σε μια αγκαλιά, στις μυρωδιές των γλυκών… ίσως και στην πιθανότητα ενός καινούργιου έρωτα…

Με αγάπη,
Χριστίνα !

Υ.Γ Όταν φορτίζουμε με θετική ενέργεια τις σκέψεις μας είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουμε στη ζωή μας όμορφες στιγμές.
Υ.Γ.1 Περιμένω τα μηνύματα σας στο mail μου [email protected]

[vsw id=”ZROzKzZTaFk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

You may also like