Κάντε τον ήλιο φίλο σας… δεν είναι αργά, από την Εύη Τσανάκα

88Ο ήλιος είναι η κυριότερη αιτία για τη πρόωρη γήρανση του δέρματός μας. Γι’αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί τώρα το καλοκαίρι καθώς η έκθεσή μας σ’αυτόν είναι εντονότερη. Η αλήθεια είναι πως το μαύρισμα τους καλοκαιρινούς μήνες έχει συνδυαστεί με την υγιή, όμορφη και εντυπωσιακή όψη του δέρματός μας. Στη πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά η βασική προϋπόθεση για τη πρόωρη γήρανσή του, καθώς και την εκδήλωση διαφόρων μορφών καρκίνου. Οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που κάθονται με τις ώρες εκτεθειμένες στον ήλιο, και το κυριότερο, τις περισσότερες φορές χωρίς τη στοιχειώδη προστασία από αυτόν.

Η μόδα και η ομορφιά μπορεί να θέλουν θυσίες σύμφωνα με το ρητό αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να θέτουμε τον εαυτό μας σε τέτοιο κίνδυνο. Χρησιμοποιείστε αντηλιακά, ξεκινώντας από μεγάλους βαθμούς και μειώστε σταδιακά. Μην αμελείτε ποτέ το πρόσωπό σας, προστατεύοντάς το και αυτό εξίσου, αν όχι περισσότερο, με τα ειδικά προϊόντα. Μη ξεχνάς άλλωστε, πως όπως και η οποιαδήποτε περιποίηση ή ενυδάτωση του προσώπου εκτείνεται μέχρι το ντεκολτέ όπου και η επιδερμίδα είναι το ίδιο ευαίσθητη και απαιτητική. Μη διστάσεις να επενδύσεις λίγα παραπάνω χρήματα ειδικά στα προϊόντα προσώπου καθώς θα σε βγάλουν κυριολεκτικά ασπροπρόσωπη. Το μαύρισμα είναι ωραίο και μεγαλύτερης διάρκειας όταν είναι σταδιακό. Διαφορετικά θα φύγει πολύ γρήγορα. Να χρησιμοποιείς επαρκή ποσότητα αντηλιακής κρέμας και να την ανανεώνεις κάθε 2 ώρες ώστε να είσαι πάντα προστατευμένη. Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η μόδα με τα παιδικά λάδια. Δεν παρέχουν καμία απολύτως προστασία και επιπλέον σε συνδυασμό με τον ήλιο είναι το πλέον ακατάλληλο προϊόν για το δέρμα.

shutterstock_49854568Και κάπως έτσι, φτάνοντας σε αυτό το σημείο έχω να σου δώσω δύο πολύτιμες συμβουλές. Πρώτον, η εφαρμογή κάποιου scrub κάθε τόσο θα βοηθήσει το μαύρισμα να διεισδύσει στις ενδότερες στοιβάδες του δέρματός σου. Και πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Βαθύτερο μαύρισμα, μεγαλύτερης διάρκειας και ομοιόμορφης έντασης σε όλο σου το σώμα. Δεύτερον, έχω να σου προτείνω το εξής τρικ. Κατά την έκθεσή σου στον ήλιο, εφάρμοσε εναλλάξ κάποιο προϊόν με επαρκή δείκτη προστασίας και κάποιο άλλο για έντονο μαύρισμα που όμως στερείται προστασίας. Έτσι και δεν θα τσουρουφλιστείς, αλλά και θα αποκτήσεις ένα λαχταριστό δέρμα, έτοιμο για φίλημα…

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like