Λαυράκι με σταμναγκάθι & λευκό ταραμά, από το Baku

(D1) Dining - BakuΠριν από μερικές εβδομάδες είχα την ευκαιρία να “πάρω μία γεύση” από το καινούργιο μενού του αγαπημένου εστιατορίου bakù, στο ξενοδοχείο The Margi, στη Βουλιαγμένη. Αξίζει η διαδρομή μέχρι εκεί, καθώς γεύσεις και αισθητική αποζημιώνουν και με το παραπάνω ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες!

Η ατμόσφαιρα ζεστή, θυμίζοντας αυθεντικές στιγμές από το μακρινό Αζερμπαϊτζάν, καθώς custom-made έπιπλα, ζεστά υφάσματα, συλλεκτικά χαλιά από την πόλη Βakù συνδυάζονται με το ταλέντο του chef Παναγιώτη Γιακαλή, μας ταξίδεψε σε έναν άλλο “γευστικό” κόσμο.
Τα πιάτα με στοιχεία από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα, όπως το κριθαρώτο παντζαριού με καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και ελαφριά κρέμα σκόρδου καθώς και rib-eye από prime angus beef με sauce béarnaise, mini σαλάτα και homemade πατάτες, χρησιμοποιώντας υλικά από διαλεγμένες πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών.

Είχαμε τη ευκαιρία, με πολύ καλή παρέα, να δοκιμάσουμε εποχιακά προϊόντα παραγωγής από τη The Margi Farm, μια ιδιωτική έκταση 20 στρεμμάτων στα Καλύβια που θα ανοίξει τις πόρτες της, την ερχόμενη άνοιξη και θα αποτελέσει “talk of the town” για γευσιγνώστες και μη.
Για τα 50 χρόνια παρουσίας στην Αθηναική Ριβιέρα , το The Margi κάνει και ένα εκπληκτικό δώρο στους λάτρεις της γαστρονομίας, καθώς καθιερώνουν τις “Laid Back Fridays” όπου κάθε Παρασκευή, δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου καθώς και επιλεγμένα πιάτα του chef σε ένα ειδικό μενού στην τιμή των 25 ευρώ.

Παράλληλα, την παράσταση κλέβουν και φέτος, το open style bar, όπου ο mixologist Κωνσταντίνος Μπάσης θα δημιουργεί μοναδικά cocktails καθώς και τα lounge και jazz sessions του μουσικού παραγωγού/ dj zacf που «ντύνουν» μουσικά τις βραδιές, χαρίζοντας έντονη διάθεση και ρυθμό.

Λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, καλαμάρι sauté και αχινοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
50 γρ. σταμναγκαθι
200 γρ φιλεταρισμενο λαυρακι
1 φετα ψωμι του τοστ
50 γρ καλαμαρι
20 γρ αυγα αχινου
60 ml ελαιολαδο
1 λεμονι
1 αυγο

*για τον ταραμά
50 γρ ταραμα
2 φετες ψωμι λευκο μπαγιατικο[2 ημερων]
120 ml ηλιέλαιο

LavrakiΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το σταμναγκάθι για περίπου 2 λεπτά. Κόβουμε μικρά καρεδάκια το ψωμί του τοστ και με λίγο αυγό πανάρουμε την μια μόνο πλευρά του ψαριού. Σοτάρουμε από την πλευρά του ψωμιού το ψάρι σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να πάρει χρώμα,αλλάζουμε μετά πλευρά τελειώνοντας το ψήσιμο. Στο ίδιο τηγάνι μόλις βγάλουμε το ψάρι σοτάρουμε το καλαμάρι.Παράλληλα σε ένα μιξεράκι χτυπάμε το ηλιέλαιο με το μουλιασμένο σε νερό ψωμί και τελευταίο βάζουμε τον ταραμά.Τα τοποθετούμε στο πιάτο τελειώνοντας με τα αυγά αχινού στα οποία βάζουμε και λίγο λάδι και φρέσκο χυμό από λεμόνι.

BAKU – Ξενοδοχείο  «The Margi»
Λητούς 11, Βουλιαγμένη,
τηλ. κρατήσεων: 210 9670924

You may also like