Μαρόκο: Στο Chefchaouen βρίσκουμε όλες οι αποχρώσεις του μπλε

Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο που βλέποντας απλά μια φωτογραφία σε μαγεύουν και θέλεις οπωσδήποτε να τις επισκεφτείς… Κάπως έτσι ένιωσα διαβάζοντας ένα άρθρο σχετικά με την μικρή πόλη  Chefchaouen, των 40.000 κατοίκων που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μαρόκο κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Γεμάτη γραφικότητά, κρατώντας τις παραδόσεις, θρησκευτικές και τοπικές, ξεχωρίζει για τα χρώματα της στους δρόμους, στα σπίτια…  σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Κατοικίες, αυλές, τοίχοι, καταστήματα, σοκάκια, δρόμοι, όλα έχουν αυτό το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας της Μεσογείου. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Chefchaouen αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Για την ιστορία , η Chefchaouen βάφτηκε μπλε από τους Εβραίους πρόσφυγες που ζούσαν εκεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 σε μια προσπάθεια να δώσουν χρώμα στη ζωή τους και να ξεφύγουν από τη μουντή καθημερινότητα. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε και οι αυστηροί νόμοι της χώρας διατηρούν ανέπαφη την απόχρωση.

Δείτε την υπέροχη αντίθεση που κάνει με τις τοπικές ενδυμασίες που φορούν οι γυναίκες σε έντονους χρωματισμούς….αλλά και με τα προϊόντα που πωλούνται στα μαγαζάκια της περιοχής!

Είστε έτοιμοι για μία μεγάλη περιπέτεια στο εξωτικό Μαρόκο;

You may also like