Με ποιον ξηρό καρπό μειώνουμε τις λιγούρες;

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ… είναι μόνος ένας και τον βρίσκουμε πολύ εύκολα!

Οι λιγούρες διαφέρουν από την πείνα και συνήθως οδηγούν στην πρόσληψη περιττών θερμίδων … Και την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις λιγούρες.

Για παράδειγμα υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια της μελέτης, Δρ Ολίβια Φαρ.

Σίγουρα το έχεις ξανακούσει ότι οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου (ειδικότερα για όσους ακολουθούν μια veganδιατροφή), όμως ήξερες ότι τα αμύγδαλα είναι εκείνα που βρίσκονται πρώτα στη λίστα, μιας και περιέχουν 260mg ανά 100mg αμύγδαλα; Επίσης αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου και άλλους ξηρούς καρπούς που είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, όπως τα καρύδια και τα φουντούκια. Μην ξεχάσουμε όμως ότι και οι σπόροι είναι εξίσου σημαντικοί, αφού περιέχουν 980mg ανά 100g.

Πηγή: baby.gr

Featured image : unsplash.com/@maddibazzocco

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΟΣΤΑ

You may also like