Ναι ο καφές λειτουργεί και ως superfood

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και είναι η ιδανική στιγμή για να δούμε και μία άλλη πλευρά του αγαπημένου -για πολλούς- ροφήματος.

Για πολλούς ο καφές είναι προέκταση του χεριού τους και της καθημερινότητας τους. Πηγαινοέρχονται στις υποχρεώσεις τους, με μια κούπα στο χέρι και αδυνατούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους, χωρίς ένα γεμάτο φλιτζάνι… Που θα δώσει την ώθηση που χρειάζονται. Πολλοί μάλιστα αναφέρουν πως, ενεργοποιεί τον εγκέφαλό τους και πως χωρίς αυτόν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Υπάρχει όντως κάποια αλήθεια, στο ότι ο καφές μπορεί να θεωρηθεί ένα superfood, με πολλά ευεργετικά, για εμάς, στοιχεία;

Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τον καφέ σας, είναι πριν από τις 14:00 και κατά προτίμηση, σε συνδυασμό με ένα μικρό γεύμα… Όπως ένα τοστ ή φέτες με μαρμελάδα, μέλι ή ακόμα και με αλλαντικά και τυριά. Η καφεΐνη μένει στο σύστημά σας για περισσότερο διάστημα. Στην περίπτωση που έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ύπνου, θα ήταν καλό να σταματήσετε να πίνετε άλλο καφέ μετά από αυτή την ώρα. Προτιμήστε έναν espresso έναντι ενός κοινού καφέ, μιας λανθασμένα πιστεύεται από πολλούς, πως περιέχει περισσότερο ποσότητα καφεΐνης.

Γιατί να βάλουμε τον καφέ στην ζωή μας;

Ο καφές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή σας, στο γυμναστήριο. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει την καύση του λίπους και την αύξηση του μεταβολισμού σας. Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη μπορεί να σας δώσει ένα ισχυρό κύμα ενέργειας που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στο γυμναστήριο και μπορεί επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία με την οποία το σώμα σας απελευθερώνει το λίπος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό πριν την προπόνηση. Όμως μετά την προπόνηση η υπερβολική κορτιζόλη μπορεί να βλάψει την ανάκαμψη και την καταστολή όλων των αυξητικών ορμονών που χρειάζεστε.

Συμβουλή: ο καλύτερος τρόπος για να καταστείλετε την κορτιζόλη μετά την προπόνηση είναι να φάτε ένα ισορροπημένο και ελαφρύ γεύμα.

Η λέξη αποτοξίνωση ακούγεται πολύ συχνά γύρω μας όταν μιλάμε για υγεία. Η αληθινή αποτοξίνωση, είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία που συμβαίνει δισεκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο μέσα στο σώμα μας. Ο καφές περιέχει ορισμένες χημικές ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση των φυσικών διεργασιών και συγκεκριμένα στο ήπαρ. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σκευάσματα που περιέχουν καφέ, στα προηγμένα προγράμματα αποτοξίνωσης.

Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον πιο μοναδικό και γευστικό τρόπο

Αποκλειστικά για σήμερα, η διάσημη και σπάνια Gesha Panama φτάνει στα Espresso Bar των Coffee Island. Πιστή στη φιλοσοφία του «εκδημοκρατισμού» του specialty καφέ, η Coffee Island φέρνει στην πιο προσιτή τιμή, τον πιο πολυβραβευμένο καφέ που έχει χαρακτηριστεί και θεωρείται ως ο καλύτερος καφές στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι συνδέεται με τον Παναμά, προέρχεται από το δάσος Gori Gesha της νοτιοδυτικής Αιθιοπίας – από το οποίο πήρε και το όνομα της. Aνακαλύφθηκε μέσω των βρετανικών αποικιακών αποστολών, στη δεκαετία του 1930. Στον Παναμά έφτασε το 1963 από τον Don Pachi Serracin όπου ξεκίνησε να καλλιεργείται η ποικιλία. Το ιδιαίτερο υψόμετρο και το ηφαιστιογενές υπέδαφος του Παναμά συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένας καφές με ένα προφίλ εκπληκτικής πολυπλοκότητας… Διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη περιοχή καλλιέργειας καφέ στον κόσμο.

Ιδανική πρόταση κατανάλωσης αποτελεί ο διπλός espresso 8oz που αναδεικνύει στο μέγιστο το γευστικό προφίλ της Gesha.

Για τη συγκεκριμένη ημέρα, η Coffee Island δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές της να απολαύσουν, στα ροφήματα του Espresso Bar, την απίστευτη γευστική πολυπλοκότητα που κρύβει ο συνδυασμός από βερίκοκο, γλυκόπικρη σοκολάτα, κεράσι, γκρέιπφρουτ, μάνγκο και ρόδι.

Featured image: unsplash.com/@nate_dumlao

You may also like