Ντακάκια με ούζο και φέτα

by The K-magazine

Ο καιρός επιτρέπει, για να μην πούμε επιβάλλει, πιάτα εύκολα και δροσερά. Γιατί όμως να μην είναι και πρωτότυπα; Η σημερινή συνταγή αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού κρητικού ντάκου και συμπληρώνει ιδανικά ένα όμορφο καλοκαιρινό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια):

  • 2 αγγουράκια, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 
  • ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 κρίθινα παξιμαδάκια 
  • 1 φλ. φέτα, τριμμένη 
  • 2 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη

80D16DCA4E0505EAF54389D5F863ECF2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την πιπεριά και το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα παξιμάδια. 
  • Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή:  εδώ 

You may also like