Οδηγίες για σωστό καθαρισμό των δοντιών, από τον Νικήτα Ηλιόπουλο

cdf47565cda9a67b02c17e3f503d1de6

από τον  Νικήτα Ηλιόπουλο, οδοντίατρο και συνεργάτη του doctoranytime.gr

Οδηγίες για σωστό βούρτσισμα.

1. Καλό θα ήταν να βουρτσίζετε τα δόντια σας 2 φορές την ημέρα και ιδανικά μετά από κάθε γεύμα. Αν αυτό σας φαίνεται πρακτικά δύσκολο,θα μπορούσατε για παράδειγμα στον χώρο της εργασίας να χρησιμοποιείτε μία μικρή αναδιπλούμενη οδοντόβουρτσα ταξιδίου και μία μικρή συσκευασία οδοντόκρεμας που θα προμηθευτείτε από το τοπικό σας φαρμακείο. Καλό θα ήταν να μην παραλείπετε ποτέ το βραδινό βούρτσισμα.

2. Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα κατά μήκος των ούλων σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με τα δόντια σας. Μετακινήστε την οδοντόβουρτσα απαλά με κυκλικές κινήσεις μπρος – πίσω, επαναλαμβάνοντας για όλα τα δόντια. Δώστε σημασία στην τοποθέτηση της οδοντόβουρτσας κατά μήκος των ούλων γιατί στόχος μας είναι σε μεγάλο βαθμό η απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας (αυτού του λευκού επιχρίσματος που παραμένει στα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα) από την ουλοδοντική σχισμή,που βρίσκεται στο σημείο που τα ούλα συναντάνε τα δόντια.

3. Βουρτσίστε με τον ίδιο τρόπο τις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών καθώς και την μασητική τους επιφάνεια εφόσον μιλάμε για τα πίσω δόντια.

4. Μην παραλείπετε να βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας με ήπιες κινήσεις.

5. Να επιλέγετε πάντα μαλακή οδοντόβουρτσα για να αποφευχθεί ο τραυματισμός των ούλων και του βλεννογόνου του στόματος.

965e722aec449bb763f4d8a91ba7f495Οδηγίες για σωστή χρήση οδοντικού νήματος.

1. Παίρνετε περίπου 45 εκατοστά οδοντικού νήματος.
2. Τυλίξτε τις άκρες γύρω από τα μεσαία σας δάχτυλα, βάζοντας περισσότερο νήμα από τη μια μεριά από ότι από την άλλη.
3. Με τους δείκτες και τους αντίχειρες, οδηγείστε το νήμα ανάμεσα στα δόντια σας .
4. Αγκαλιάστε με το νήμα την πλευρά του δοντιού που θέλετε να καθαρίσετε.
5. Μετακινείστε το νήμα πάνω-κάτω ανάμεσα στα δόντια σας για να αφαιρέσετε την οδοντική πλάκα. Χρησιμοποιείστε ένα καθαρό τμήμα του νήματος για κάθε δόντι.
6. Μπορείτε να απλοποιήσετε την όλη διαδικασία αγοράζοντας ειδικές βάσεις οδοντικού νήματος από το τοπικό σας φαρμακείο.

Σχετικά άρθρα:

Πώς να κάνετε λεύκανση δοντιών με φράουλες (DIY)

Πώς να κάνετε λεύκανση δοντιών …μόνοι σας!

Ο Νικήτας Ηλιόπουλος, είναι οδοντίατρος και συνεργάζεται με το doctoranytime.gr ,που σας εξασφαλίζει μια πιο εύκολη καθημερινότητα για τη φροντίδα της υγείας σας, καθώς:
– Βρίσκετε τον κατάλληλο γιατρό αξιολογώντας πληροφορίες όπως βιογραφικό, εμπειρία, εξειδίκευση, κόστος επίσκεψης, αξιολόγηση άλλων ασθενών κ.α.
– Κλείνετε το ραντεβού σας δωρεάν & online οποιαδήποτε στιγμή και σε λιγότερο από 1΄
– Έχετε τον πλήρη έλεγχο της παρακολούθησης της υγείας σας, διατηρώντας το ιατρικό ιστορικό σας στην προσωπική σας σελίδα!

You may also like