Λίγα λόγια σε αυτούς που έφυγαν….από την Αγκίγκα Πιτιλινάκη

tumblr_m570n4yiH11r64le7o1_500Heath Ledger(1979-2008)29, Micheal Jackson(1958-2009)51, Amy Winehouse (1983-2011) 28, Whitney Houston (1963- 2012) 49, Philip Seymour Hoffman (1967-2014) 47… Μια λίστα που μεγαλώνει και πάει και πολύ πιο πίσω στην εποχή της Merlyn, του Elvis και άλλων πολλών….

Λυπάμαι πολύ για εσάς παιδιά, πραγματικά. Λυπάμαι γιατί η ζωή είναι όμορφη και εσείς την αφήσατε νωρίς, αφήνοντας πίσω την φωτογραφία σας με ένα φτωχό RIP στην άκρη της οθόνης μας. Λυπάμαι γιατί είχατε πολλά ακόμη να κάνετε, πολλά να προσφέρετε σε αυτούς που σας αγαπούσαν, σας πίστευαν και σας ακολουθούσαν.

Μέσα μου βαθιά όμως ο θυμός μου είναι πολύ μεγαλύτερος από την λύπη μου. Ήσασταν άνθρωποι στους οποίους χαμογέλασε η φύση, η τύχη, οι συγκυρίες, το σύστημα. Ήσασταν άνθρωποι προικισμένοι με ταλέντα, άνθρωποι με επιρροή. Σκεφτήκατε ποτέ πόσο σημαντικό πράγμα είναι να είστε πρότυπο για χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν να ζήσουν μέσα από την δική σας ζωή; Σκεφτήκατε εκείνους που κρέμονται από τα διαχωριστικά και τις μάντρες, που κοιμούνται σε αντίσκηνα για μέρες για να δουν έστω και την άκρη από το σερνόμενο πανάκριβο ρούχο σας ; Μήπως αυτούς που κλαίνε με την αποτυχία σας και χαίρονται με την χαρά σας ; Μάλλον δεν τους σκεφτήκατε ή δεν πήρατε σοβαρά το γεγονός ότι ήσασταν παράδειγμα γι αυτούς.

Όχι αγαπημένοι μου, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σας σπρώχνει στα ναρκωτικά, εσάς και χιλιάδες άλλους χρήστες , σίγουρα δεν μπορώ μπω στην ψυχολογία σας και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σας κρίνει. Η ζωή σας μπορεί να ήταν γεμάτη δυσκολίες και να δικαιολογεί το λάθος σας αυτό. Σας έδωσε όμως και ευκαιρίες να το διορθώσετε.

Και όλοι εμείς που σας παρακολουθούσαμε μέσα από τα media προσευχόμασταν να ξεπεράσετε τα προβλήματα σας και την εξάρτηση.. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολή σας στιγμή όμως, είχατε την φροντίδα της επιστήμης, την αγάπη και το σεβασμό όλων μας. Εσείς πόσο προσπαθήσατε για εμάς που σας αγαπήσαμε ;

Θα ήθελα να μπορούσατε να θυμίσετε σε αυτούς που σας θεοποιούν μετά θάνατον ότι τα ναρκωτικά δεν είναι λύση. Θα ήθελα, και ξέρω ότι και εσείς από εκεί που είστε, ήρεμοι πια και ευτυχισμένοι θα το θέλατε, να φωνάξετε ότι ο άδοξος θάνατος δεν είναι το εισιτήριο στην υστεροφημία. Να μιλήσετε σε αυτούς που σας τιμούν με το RIP και να τους πείτε να προσθέσουν από κάτω το disclaimer “εσύ μην ακολουθήσεις το δικό μου παράδειγμα, ζήσε χωρίς ναρκωτικά’’. Να υποδείξετε στον χρήστη που προσπαθεί να απεξαρτηθεί να ζητήσει βοήθεια, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του δοθεί (ίσως και όχι σε όλους) και να χαμογελάσει στη ΖΩΗ!!

Whitney-Michael-AmyΑγαπημένοι μου που δεν είστε μαζί μας σήμερα,
Μπορεί αυτά που σας λέω να είναι λίγο σκληρά, αλλά το μήνυμα που δώσατε σε αυτούς σου σας αγάπησαν ήταν λάθος. Συγχωρήστε το θυμό μου. Ίσως να πρέπει να είναι στραφώ εναντίον των ανθρώπων των media που σας στήνουν ανδριάντες και ξεχνούν να μας θυμίσουν ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Εύχομαι ειρήνη στην ψυχή σας και ελπίζω ο κόσμος στον οποίο μετακομίσατε να είναι γεμάτος από δεύτερες ευκαιρίες…

You may also like