Οι γυναίκες απολαμβάνουν τις…φαντασιώσεις!

8e095fa346bdf58dbac4996127b92c82Μπορεί οι άνδρες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις «βρώμικες» σκέψεις, ωστόσο στην περίπτωση των σεξουαλικών φαντασιώσεων όπως φαίνεται μέσα από ισπανική μελέτη, τα πρωτεία κατέχουν οι γυναίκες.

Τα γαργαλιστικά ευρήματα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Γρανάδα και σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες φαντασιώνονται σεξουαλικά σενάρια πιο συχνά από ότι οι άνδρες.

«Συγκριτικά με τις ανδρικές, οι γυναικείες φαντασιώσεις είναι πολύ περισσότερες» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Νιέβες Μογιάνο Μουνιόθ.

Μελέτη… ΧΧΧ

Στην «πιπεράτη» μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 2.250 ετερόφυλοι Ισπανοί, οι οποίοι κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βρίσκονταν σε σχέση για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι εθελοντές ερωτήθηκαν για την συχνότητα και τον χαρακτήρα των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων.

Βάσει των αποτελεσμάτων, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Anales de Psicologia», σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν πλάσει στο μυαλό τους ευχάριστα σεξουαλικά σενάρια, ενώ το 80% δήλωσε ότι κάποια στιγμή είχε φανταστεί μια όχι και τόσο ευχάριστη σεξουαλική ιστορία.

Οι ερευνητές είδαν ότι κατά μέσο όρο οι «πικάντικες» σκέψεις ανδρών και γυναικών δεν εμφάνιζαν ιδιαίτερες διαφορές, ωστόσο παρατήρησαν λεπτές διαφοροποιήσεις ως προς τη δομή των σεξουαλικών σεναρίων.

Παρά το γεγονός ότι χρονικά οι άνδρες σκέφτονταν το σεξ πολύ περισσότερο, οι γυναίκες δήλωναν ότι απολάμβαναν σεξουαλικές φαντασιώσεις συχνότερα από εκείνους.

Οι άνδρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, παραδέχονταν ότι έφτιαχναν ιστορίες με «πειραματικές» περιπτύξεις (πολλαπλοί παρτενέρ, ανταλλαγή συντρόφων, όργια κτλ.), ωστόσο οι περισσότεροι δήλωναν ότι έκαναν τέτοιες σκέψεις μια φορά τον χρόνο ή κάποια στιγμή στη ζωή τους.

«Στην πραγματικότητα, οι άνδρες και οι γυναίκες πλάθουν παρόμοιες φαντασιώσεις. Το μοτίβο των εξεζητημένων φαντασιώσεων είναι πολύ πιο σπάνιο και μπορεί μάλιστα να συμβεί και 1-2 φορές σε ολόκληρη τη ζωή κάποιου» αναφέρει η δρ Μουνιόθ

.

Βάσει των αποτελεσμάτων, στην κατηγορία των λιγότερο ευχάριστων φαντασιώσεων οι γυναίκες κατέταξαν εκείνες που τις τοποθετούσαν σε ρόλο υποταγής, ενώ οι άνδρες κατέταξαν εκείνες που τους ήθελαν να συμμετέχουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες.

Οι φαντασιώσεις κάνουν καλό στο… κρεβάτι

Στόχος των επιστημόνων μέσα από την συγκεκριμένη ερευνητική προσπάθεια ήταν να δουν κατά πόσο οι δυσάρεστες φαντασιώσεις μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αυτό που φάνηκε σε γενικές γραμμές ήταν ότι το να φαντασιώνεται κανείς το σεξ τονώνει τη σεξουαλική του ζωή με διάφορους τρόπους, π.χ. ενισχύοντας την σεξουαλική επιθυμία ή τη σεξουαλική διέγερση.

Για τον λόγο αυτόν, οι Ισπανοί ερευνητές συνιστούν στους ψυχολόγους να μην επικεντρώνονται μόνο στο αν κάποιος έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις ή όχι, αλλά να διερευνούν και τη στάση που έχει απέναντι στις πιπεράτες ιστορίες.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 

You may also like