Ο γυναικείος εγκέφαλος ισχυρότερος του ανδρικού. Τυχαίο;

smart womanΑν και η Nasa το έχει πει εδώ και χρόνια ότι η συνδυαστική ικανότητα του γυναικείου εγκεφάλου είναι μακράν ισχυρότερη του ανδρικού -εξ ου και τα πληρώματά της πλέον περιλαμβάνουν και γυναίκες- χρειάστηκαν μερικές χιλιάδες συγκριτικά IQ τεστ επιπλέον για να αποδειχθεί και επιστημονικά η υπεροχή του θηλυκού μυαλού.

Αλλά αυτό το γνωρίζαμε -τουλάχιστον οι περισσότερες- από καιρό κι ας είναι η πρώτη φορά που το γυναικείο φύλο περνάει μπροστά στην τελική βαθμολογία του τεστ IQ.

“Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιδόσεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχουν αυξηθεί. Η διαφορά είναι πως στις γυναίκες η αύξηση είναι ταχύτερη” σημειώνει ο ειδικός επί των IQ τεστ,James Flynn. “Είναι αποτέλεσμα του μοντέρνου τρόπου ζωής. Οι πολυσύνθετες απαιτήσεις του μοντέρνου κόσμου αναγκάζει τον εγκεφαλό μας να προσαρμόζεται και ανεβάζει το IQ μας” συνεχίζει.

Τι ακριβώς άλλαξε και από εκεί που οι γυναίκες βρισκόμαστε σταθερά 5 βαθμούς πίσω από τους άνδρες περάσαμε μπροστά; Οι ερευνητές και οι ψυχολόγοι εικάζουν πως για όλα φταίει το multi tasking και συντάσσονται με την άποψη της Nasa το ότι τον τελευταίο μισό αιώνα η ζωή των γυναικών έχει γίνει μακράν πιο απαιτητική είναι η απάντηση.

Και να λοιπόν που το να ισσοροπούμε -και μάλιστα επιτυχώς- μεταξύ υπερβολικών απαιτήσεων στα επαγγελματικά, τα οικιακά και τα οικογενειακά τελικά -εκτός από εξοντωτικό- έχει και τα θετικά του.

Πηγή: εδώ 

Διαβάστε εδώ ποιοί είναι οι καλλιτέχνες που συνδυάζουν υψηλό IQ και ταλέντο στο Hollywood:

You may also like