Πάμε σινεμά; Avengers: Age of Ultron

Avengers - Age of Ultron 2Δεν ξέρω για εσάς στην Αθήνα, παίδες, αλλά εδώ στη Θεσσαλονίκη μας έχει τρελάνει η αναποφασιστικότητα του καιρού. Τη μία βγαίνεις από το σπίτι και νομίζεις πως καλό θα ήταν να έχεις το μαγιό στην τσάντα και την άλλη λες «γιατί δεν έχω γαλότσες;». Παράλληλα, όμως, είναι και κάτι που δουλεύει τρόπον τινά υπέρ μας, ειδικά αν αποφασίσουμε να τρυπώσουμε σε μία σκοτεινή αίθουσα με μεγάλη οθόνη. Και για την ώρα η δεύτερη ταινία των «Εκδικητών», η προτελευταία της Δεύτερης Φάσης του Marvel Cinematic Universe (σημ.: o «Ant-Man» που βγαίνει την επόμενη χρονιά την ολοκληρώνει και πάμε στην Τρίτη Φάση), μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε περιπέτεια.

Έπειτα από την αποστολή των Εκδικητών στην πόλη Sokovia της Ανατολικής Ευρώπης για να ανακτήσουν το σκήπτρο του Loki, ο Tony Stark (Robert Downey Jr.) αποφασίζει να προχωρήσει με το project «Ultron» που σκοπό έχει τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και μάλιστα πείθει και τον Bruce Banner (Mark Ruffalo) για να τον βοηθήσει. Όταν, όμως, ο Ultron «ξυπνάει» μοιάζει να έχει αναπτύξει δική του αντίληψη και συνείδηση, με αποτέλεσμα να φτάνει στο συμπέρασμα πως για να επιτευχθεί αυτή η παγκόσμια ειρήνη… πρέπει να εξαλειφθεί το ανθρώπινο είδος. Έτσι οι Εκδικητές καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό σε μία μάχη που κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα καταλήξει. Αυτό για το οποίο είναι όλοι τους σίγουροι είναι αυτό που είχε πει ο Stark στο Loki (Tom Hiddleston) στην πρώτη ταινία των Εκδικητών: «Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον κόσμο, να είσαι σίγουρος πως θα πάρουμε εκδίκηση». Στη μάχη αυτή προστίθενται οι δίδυμοι Pietro aka Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και Wanda aka Scarlet Witch Maximoff (Elizabeth Olsen), καθώς κι ένας νέος σύμμαχος τον οποίο θα μου επιτρέψετε να μη σας αποκαλύψω, γιατί μου είναι πολύ εύκολο πάνω στον ενθουσιασμό μου να σας «spoil-άρω»!

Avengers - Age of Ultron 7Ο Joss Whedon («Avengers» 2012, «Firefly» και «Agents of S.H.I.E.L.D.» TV shows) καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τους Εκδικητές, υπογράφοντας το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία. Παρά το γεγονός πως επιλέγει να βάλει τον Stark και τον Banner να δημιουργήσουν τον Ultron (ο οποίος σύμφωνα με τα comic books δημιουργήθηκε από τον Hank Pym aka Ant-Man), η ταινία δε στερείται ενδιαφέροντος. Κι αν και οι σκηνές μάχης είναι συγκριτικά λιγότερες σε σχέση με την πρώτη ταινία, ο Whedon μοιάζει να «πατάει» στη γραμμή της τρίτης ταινίας του Iron Man. Τι εννοώ; Σε εκείνη την ταινία μας παρουσιάστηκε πως ο Tony Stark δεν είναι μόνο ο Iron Man. Είναι κι ένας άνθρωπος που επιζητά την αληθινή του ταυτότητα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει κι εδώ. Με την απειλή του Ultron να μοιάζει με δαμόκλειο σπάθη, κάθε χαρακτήρας μοιάζει να κάνει έναν απολογισμό. Όχι μόνο για το αν θέλουν να είναι Εκδικητές, αλλά βλέπουμε το τι στερούνται. Ακόμα κι η αντικειμενική ψυχρή Black Widow (Scarlett Johansson) παρουσιάζει μία πλευρά που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ναι, μπορεί να μην υπάρχουν τα «BAM! BOOM!» της πρώτης ταινίας, αλλά δεν παύει να δημιουργεί μία καινούρια αίσθηση στο θεατή. Κι ας το παραδεχθούμε: γουστάραμε τρελά όταν ο Christian Bale απένειμε δικαιοσύνη ως Batman στην τριλογία του Christopher Nolan, αλλά μας άρεσε που βλέπαμε και τα διλήμματα του Bruce Wayne. Γιατί, λοιπόν, να μη γίνεται το ίδιο στην «Εποχή του Ultron» και να μην το απολαμβάνουμε;

Αν ακόμη σκέφτεστε αν πρέπει να δείτε την δεύτερη ταινία των Εκδικητών στο σινεμά, ελπίζω να σας έλυσα την απορία και να κοιτάτε τώρα τις ώρες προβολών. Γιατί είναι βέβαιο πως θα τη χαρείτε, ενώ θα δείτε πάλι τους αγαπημένους σας ηθοποιούς εν δράση – με εξαίρεση τον Clark Gregg που ενσαρκώνει τον πράκτορα Coulson της S.H.I.E.L.D. αλλά τρέχει και δε φτάνει για να συμμαζεύει καταστάσεις στην τηλεοπτική σειρά «Agents of S.H.I.E.L.D.». Η οποία, παρεμπιπτόντως, συνδέεται άρρηκτα με όλο το concept του Marvel Cinematic Universe!
Καλή διασκέδαση! Α, και φροντίστε να μη χάσετε τη mid-credits scene!

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Cobie Smulders κ.α.

You may also like