Πρόταση για dvd: RocknRolla

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Ελπίζω ο περίεργος καιρός να μη σας αποθάρρυνε και να απολαύσατε το διήμερο με όμορφες στιγμές και μοναδική παρέα!

Καθώς οι Κυριακές του χειμώνα είναι ιδανικές για να “ζαρώσει” κανείς στον καναπέ με μία καλή ταινία, για απόψε σας έχω μία πρόταση που συνδυάζει (σχεδόν) τα πάντα: δράση, έγκλημα και χιούμορ!

Ο Lenny Cole (Tom Wilkinson) είναι ένας ισχυρός μαφιόζος με τα νύχια του βαθιά μπηγμένα στον τομέα της κτηματαγοράς του Λονδίνου, η οποία ανθίζει εν έτει 2007. Όταν ετοιμάζεται να κλείσει μία συμφωνία μεγάλης αξίας με τον Ρώσο επιχειρηματία Uri Omovich (Karel Roden), κάποιοι θέλουν ένα κομμάτι από αυτήν τη λαχταριστή “πίτα”: η σαγηνευτική λογίστρια του Uri, Stella (Thandie Newton) κι η συμμορία των Wild Bunch που αποτελείται από τον One-Two (Gerard Butler), τον Mumbles (Idris Elba) και τον Handsome Bob (Tom Hardy). “Παίκτης” – κλειδί, όμως, είναι κι ο θετός γιος του Lenny, o Johnny Quid (Toby Kebbell), ένας τοξικομανής ροκάς που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον πατριό του. Τα πράγματα, όμως, ξεκινούν να περιπλέκονται όταν εξαφανίζεται ο αγαπημένος πίνακας του Uri κι ο Lenny αναθέτει στο δεξί του χέρι, τον Archy (Mark Strong) να τον εντοπίσει.

Η ταινία “RocknRolla” είναι μία δημιουργία του Guy Ritchie, που υπογράφει το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία, όπως έκανε και το 1998 για το “Lock, Stock And Two Smoking Barrels”.

Η αλήθεια είναι πως, εκτός από τις δύο ταινίες “Sherlock Holmes” (2009 και 2011), δεν γνώριζα ιδιαίτερα τη δουλειά του Ritchie – ασφαλώς είχα ακούσει κι είχα διαβάσει τα καλύτερα. Τώρα, όμως, με το “RocknRolla” εκμεταλλεύτηκα κι εγώ την ευκαιρία να τον γνωρίσω κάπως καλύτερα και να διαπιστώσω πως αυτά τα καλύτερα είχαν βάση.

Αν είναι κάποιος που μπορεί να κάνει απολαυστική μία ταινία crime comedy, αυτός ακούει στο όνομα Guy Ritchie. Το “RocknRolla” είναι το κάτι διαφορετικό στην κατηγορία crime/action κι αυτό γιατί έχει ρυθμό και μία ροή εξελίξεων που, αν μη τι άλλο, δε σε κάνει να βαρεθείς στιγμή. Ο σκηνοθέτης μας χαρίζει μία ξεχωριστή ματιά στον υπόκοσμο του Λονδίνου σε μία εποχή που η “φούσκα” της κτηματαγοράς βασίλευε – μέχρι που έσκασε σε όλον τον κόσμο, βέβαια, αλλά δεν είναι της παρούσης. Κι ακόμη κι όταν φαίνεται πως η ιστορία περιπλέκεται και νιώθεις πως κάτι “έχασες”, o Ritchie καταφέρνει και σε ξαναβάζει στη σωστή πορεία της υπόθεσης με ένα “καυστικό” χιούμορ που με ιδιαίτερη άνεση σου μεταδίδουν οι χαρακτήρες του. Τους οποίους, παρά το ότι είναι εγκληματίες, δε μπορείς να μην τους θαυμάσεις. Με λίγα λόγια; Το “RocknRolla” είναι μία εξαίρετη επιλογή για τους fans του είδους που αποζητούν μία crime ταινία που μπορεί να εξισορροπεί τη δράση με την ίντριγκα.

Για το τελικό αποτέλεσμα μεγάλο μερίδιο “ευθύνης” (τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί η λέξη επιλέχθηκε καλοπροαίρετα) φέρει και το cast που συγκέντρωσε ο Guy Ritchie. Από τον Tom Wilkinson στο ρόλο του αρχιμαφιόζου και τη Thandie Newton να δίνει άλλη διάσταση στον όρο “femme fatale” ως τον Mark Strong και τον Gerard Butler, οι ηθοποιοί αφομοιώνουν άψογα τις περσόνες που υποδύονται και ξεναγούν το θεατή στην ιστορία με έναν τρόπο απολαυστικό και (όπως [προανέφερα) χιουμοριστικό.

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε τη ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!


Πρωταγωνιστούν: Tom Wilkinson, Mark Strong, Gerard Butler, Idris Elba, Karel Roden, Thandie Newton, Tom Hardy, Toby Kebbell, Ludacris, Jeremy Piven, Matt King κ.α.

You may also like