Πρόταση για dvd: The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol 2Καλησπέρα σας, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Είστε καλά; Διασκεδάσατε κι αυτό το σαββατοκύριακο με χριστουγεννιάτικη αύρα;
Είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετίσουμε και το τελευταίο σαββατοκύριακο του 2014, όπερ μεθερμηνευόμενον… και το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμά μας. Την ιστορία της αποψινής ταινίας την έχετε δει σίγουρα σε ουκ ολίγες εκδοχές, αλλά τη συγκεκριμένη version προσωπικά… τη λατρεύω. Ίσως επειδή κάθε φορά που τη βλέπω με γυρίζει στα χρόνια μου τα παιδικά. Ίσως πάλι επειδή… δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός όταν μιλάμε για τα Muppets!

Η δια χειρός Καρόλου Ντίκενς ιστορία γνωστή και all time classic για την περίοδο των Χριστουγέννων: ο τσιγκούνης Ebenezer Scrooge (Michael Caine) και τα Χριστούγεννα… δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Για την ακρίβεια… τα θεωρεί «σαχλαμάρες» – ή «humbug» αν προτιμάτε! Γι’ αυτό και – μεταξύ άλλων – δίνει εντολή στον υπάλληλό του, Bob Crachit (Kermit the Frog) να αφήσει κατά μέρος το όνειρο του να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων με την οικογένειά του και να έρθει νωρίς νωρίς να πιάσει δουλειά. Μέχρι τη στιγμή που τα φαντάσματα των πρώην συνεταίρων του, Jacob και Robert Marley (Statler & Waldorf) θα τον ειδοποιήσουν πως το βράδυ θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα, ευελπιστώντας πως ο Scrooge θα αλλάξει και θα αποφύγει τη δική τους μεταθανάτια μοίρα, όπου είναι καταδικασμένοι να ζούνε αλυσοδεμένοι με τις αμαρτίες τους. Όταν, λοιπόν, το ρολόι σημάνει μία τη νύχτα… τότε θα αρχίσει η μαγεία.

The Muppet Christmas Carol 1Τι έχουμε εδώ, λοιπόν; Μία πραγματική παρέλαση όλων των συντελεστών των Muppets. Από τον σεναριογράφο και «υπεύθυνο» για τις αναγκαίες μετατροπές της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Ντίκενς Jerry Juhl – ο οποίος ανέλαβε αμέτρητα σενάρια για εκπομπές και ταινίες Muppets – και το σκηνοθέτη Brian Henson, γιο των Jim και Jane Henson – καθώς και «γονείς» όλων των Muppets! – μέχρι τον Kermit, τη Miss Piggy, τον Fozzie, τον Gonzo… όλη η «οικογένεια» Muppets έβαλαν τα δυνατά τους για μία μοναδική χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική εμπειρία. Η ιστορία του τσιγκούνη Scrooge που μεταμορφώνεται σε γενναιόδωρο ευεργέτη είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική που θα παρακολουθήσει κάποιος αυτές τις μέρες.
Γιατί εγώ επέλεξα την εκδοχή με τα Muppets; Όπως σας είπα γιατί τα Muppets δε γνωρίζουν ηλικία. Μεγάλωσαν γενιές και γενιές ανθρώπων ανά τον κόσμο – μέχρι κι ο ανιψιός μου τρελαίνεται να βλέπει τον Swedish Chef! – και θα είναι πάντα όχι απλά διαχρονικοί, αλλά κι οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες.
Αυτή τους λοιπόν, η ιδιότητα, να κάνουν δηλαδή τους φίλους τους να ξαναγίνονται έστω και για λίγο παιδιά είναι ό,τι πιο ταιριαστή για τα Χριστούγεννα. Αυτές τις μέρες όλοι αποζητούμε να γίνουμε ξανά παιδιά, να ζήσουμε τη μαγεία – ή έστω να ελπίσουμε σε αυτήν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τη ζήσεις παρέα με τους ήρωες της παιδικής σου ηλικίας;;;

Φυσικά πολύ δυνατό «συν» της ταινίας ο Michael Caine στο ρόλο του Scrooge. Το ευγενές του παρουσιαστικό σε συνδυασμό με το στριμμένο χαρακτήρα του Ντίκενς είναι αν μη τι άλλο ένα πολύ μεγάλο δέλεαρ! Α, και κάτι άλλο…; Εσείς φανταζόσασταν ποτέ τον Ντίκενς με τη… μυτόγκα του Gonzo; Όχι; Ευκαιρία να το δείτε με τα μάτια σας!

Τι κάθεστε; Χουχουλιάστε, πάρτε δίπλα σας σνακς και κρασάκι και απολαύστε τα Muppets!
Χρόνια Πολλά!


Πρωταγωνιστούν: Michael Caine, Steven Mackintosh, Meredith Braun, Robin Wiver, Kermit The Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Robin The Frog κ.α.!*
*Ειλικρινά, πιστεύατε πως δε θα ανέφερα τα Muppets στο cast;;; :P

You may also like