Σπανακο-latkes, από το babyglitter.gr

by The K-magazine

Οι Σπανακοlatkes είναι μια συνταγή ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και μία που μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια των παιδιών σας! Σερβίρετε εύκολα για brunch συνοδευτικό σε αυγά ή ομελέτα, μεσημεριανό αλλά και βραδινό, ενώ αν το φτιάξετε σε μικρότερα μεγέθη είναι ιδανικά και για πάρτι.
Για τους γονείς προσθέστε μια κουταλιά τζατζίκι.

ΥΛΙΚΑ:

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 85 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια (περίπου 4 φλιτζάνια)
• 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (τα λευκά μέρη μόνο)
• Αλάτι
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου ½ φλιτζάνι)
• 450 gr πατάτες
• 3 μεγάλα αυγά
• 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
• Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

• Τζατζίκι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Καθαρίστε τις πατάτες και τρίψτε τις στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, τυλίξτε και στύψτε πάνω από το νεροχύτη για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
Ζεστάνετε 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί (1-2 λεπτά).

Spanolatkes-Greek-Twist-Latkes-Recipe1Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι που βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε στο ψυγείο για να κρυώσει (περίπου 15 λεπτά). Στύψτε οποιαδήποτε υπερβολική «υγρασία» και κρατήστε το σπανάκι στο πλάι για αργότερα.

Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και πασπαλίστε με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε 3-4 λεπτά ακόμα και στη συνέχει αφήστε να κρυώσουν.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το πράσο, το κρεμμύδι,το σπανάκι, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, τη φέτα, 1 κ.γ. αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο (1-1 ½ εκ) και ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα (το θερμόμετρο πρέπει να διαβάσει 175 C).
Δουλέψτε σιγά σιγά… Χρειάζεστε περίπου 2 κ.σ. από το μείγμα πατάτας στο τηγάνι για κάθε latke. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τους δώσετε πιο επίπεδο σχήμα. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά (1-2 λεπτά ανά πλευρά). Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με λίγο για το τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό!

Πηγή: babyglitter.gr

You may also like