Σπιτική πραλίνα φουντουκιού, από την Έλενα Σμπώκου

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες ψημένα φουντούκια , χωρίς φλοίδα
1/4 κούπες ζάχαρη λευκή
450 γρ σοκολάτα 60% κακάο, χοντροκομμένη
110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι

10677329_10152384707283937_723745959_oΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Στο μεγάλο μούλτι βάλε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν μια μαλακιά πάστα.
2. Λιώσε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει καλά πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψέ τα μέχρι ενωθούν καλά.
3. Πρόσθεσε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά , ρίχνεις την σπιτική “νουτελα” σε καθαρά βάζα των 250ml , εγώ χρησιμοποιήσα τέσσερα.
Μπορείς να την απολαύσεις πάνω σε ψωμί αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να την τρώς με το κουτάλι!
Την σπιτική νουτέλα την αποθηκεύεις στο ψυγείο για 1 με 1/2 μήνα ( αν προλάβεις) και για μεγαλύτερη απόλαυση την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα!

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like