Τα 3 πιο εύκολα πρωινά γεύματα του καλοκαιριού

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη περίοδος για να δείξω εγκράτεια με το φαγητό. Λόγω ζέστης όχι μόνο μειώνω την ποσότητα φαγητού που καταναλώνω σε κάθε γεύμα, αλλά θέλω και να μου προσφέρουν μία αίσθηση δροσιάς. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το πρωινό! Αν, λοιπόν, η ιδέα και μόνο του τοστ σας… κάνει να ιδρώνετε, αυτές οι προτάσεις είναι ό,τι πρέπει!

               01 Γιαούρτι με φρούτα: Δόξα τω Θεώ, το ελληνικό καλοκαίρι δε στερείται από επιλογές φρούτων! Ρίξτε σε ένα μπολ το γιαούρτι σας και προσθέστε μπανάνα, φράουλα, κεράσι, μούρα… ό,τι σας εμπνεύσει από φρούτα, αλλά και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι! Οι… γλυκατζήδες φίλοι μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι, κανέλα ή και μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας!

               02 Smoothie φρούτων:Να είναι καλά το blender–υπέροχη εφεύρεση! Ρίξτε μισό κουπάκι γιαουρτιού, μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου (είναι πολύ γευστικό, μην το σνομπάρετε!), μισή μπανάνα, ένα ροδάκινο, κατεψυγμένα μούρα και μισό ποτήρι θρυμματισμένο πάγο. Μάλιστα, το λες και πρωινό on-the-go, μια που μπορούμε πολύ εύκολα να το βάλουμε σε ένα ισοθερμικό ποτήρι για να το απολαύσουμε καθ’ οδόν για τη δουλειά, αν βιαζόμαστε!

               03 Parfait βρώμης με γιαούρτι και φρούτα: Αντί να βράσουμε τη βρώμη το πρωί, μπορούμε να την αφήσουμε να απορροφήσει το γάλα ή το γιαούρτι στη διάρκεια της νύχτας. Σε ένα βάζο ρίχνουμε μισό φλυτζάνι βρώμης, μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου και λίγη κανέλα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Το πρωί η βρώμη θα είναι έτοιμη και μπορούμε να προσθέσουμε μισό κουπάκι γιαουρτιού και φρούτα της επιλογής μας, όπως φράουλες.

               Το καλύτερο; Όλα τα υλικά είναι απόλυτα προσιτά και συνήθως είναι ήδη στην κουζίνα μας! Enjoy!

               Photo credits: Hungry Girl, Delish&Fashion Lady

You may also like