Φακόρυζο με κανέλα &ι κάρδαμο, από την Έλενα Σμπώκου

by The K-magazine

Η Έλενα Σμπώκου αποφάσισε να κάνει αποτοξίνωση για μία εβδομάδα και μας το “παίζει” vegan… Είπαμε να σεβαστούμε την απόφαση της και να δοκιμάσουμε μία από τις συνταγές που μας προτείνει μέσα από το Elenaiscooking, αυτή την εβδομάδα!

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κούπα φακές
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
1 φύλλο δάφνης
κανέλα τριμμένη
τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

fakoryzoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρεις τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνεις το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύεις.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζεις τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνεις τις φακές και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
3. Ρίχνεις το ρύζι, τις μισοβρασμένες φακές, την δάφνη και αλάτι. Προσθέτεις 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνεις την φωτιά. Βράζεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και οι φακές.
4. Ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με το φακορυζο το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτεις ξύδι και ανακατεύεις ελαφρά να πάει παντού. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like