Ψηλά τακούνια…δεν τα αντέχουμε, δεν ζούμε χωρίς αυτά, by Beauty-hall.gr

05d903b196512ea0866b9578ca5431a3Κορίτσια η κατάσταση με τα τακούνια μας έχει κάνει όλες Σταχτοπούτες… (ναι, ναι η γνωστή), η γυναίκα που επηρέασε και επηρεάζει γενιές γυναικών.

Όλα τα κοριτσάκια μεγαλώσαμε με την ιστορία της Σταχτοπούτας, περιμέναμε να έρθει η ώρα με τον πρίγκιπα του παραμυθιού, που ήρθε επιτέλους, χτύπησε την πόρτα μας, χωρίς όμως να κρατάει το μαγικό γοβάκι γιατί πολύ απλά το έχουμε φορέσει από μόνες μας (σημεία των καιρών)..

Τα χρόνια πέρασαν, τα κοριτσάκια μεγαλώσαμε και συνειδητοποιήσαμε πως ο πρίγκιπας υπάρχει στα παραμύθια (και μόνο) αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα μαγικά γοβάκια. Πλέον, τα γοβάκια αντικαταστάθηκαν από γόβες στιλέτο και η μαγεία τους εντοπίζεται στον τρόπο που αναδεικνύουν, μεταμορφώνουν το γυναικείο σώμα (τέλειες γάμπες, δίμετρα πόδια).

Το σώμα μας όμως, αντιδρά…σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το κολέγιο ποδιατρικής, ανάμεσα σε 2000 γυναίκες και άνδρες, σχεδόν όλοι ανέφεραν πόνο στα πόδια, που εμφανίζεται μέσα στην πρώτη ώρα. Σχεδόν το 20% παραδέχτηκε πως ο πόνος ξεκινά σε δέκα λεπτά. Πόσες φορές δεν γυρίσαμε οι περισσότερες ξυπόλητες μετά από χορό;!

Η Μαρία Γεωργιοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια PT, MCMT μας εξηγεί με άμεσο τρόπο τους βασικότερους λόγους για να ΜΗΝ φοράμε καθημερινά Τακούνια:

– αλλάζουν την ανατομία των μυών της γάμπας. Ο Αχίλλειος τένοντας βραχύνεται, το ίδιο συμβαίνει και στις μυϊκές ίνες των μυών της γάμπας με αποτέλεσμα όταν φοράμε flat παπούτσια να εμφανίζεται πόνος στο πόδι.

– πολλές φορές παραπατάμε ή πέφτουμε με τα τακούνια και μπορεί να πάθουμε διάστρεμμα μέχρι και κάταγμα.

small_2_69a0d91a-1d87-47ba-9ff3-68773e68bc56– οδηγούν στην εμφάνιση σφυροδακτυλίας, βλαισού μεγάλου δακτύλου (κότσι).

– αυξάνουν τα φορτία που δέχονται τα γόνατα, η μέση ακόμα και ο αυχένας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε όλα τα προβλήματα είναι να μην φοράμε τακούνια…ποιος όμως, μαζί με εμάς, μπορεί να το κάνει αυτό..;;;

Ας ακολουθήσουμε μικρά TIPS για να μην χρειαστεί να στερηθούμε τα πολυπόθητα και πολυαγαπημένα τακούνια..

– να φοράμε πολύ ψηλά τακούνια σε μέρη που υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε αρκετή ώρα καθιστές. Προτιμήστε καθημερινά παπούτσια με τακούνι μέχρι 6 εκατοστά.
– να επιλέγουμε πάντα το σωστό νούμερο παπουτσιού.
– να φοράμε πιο συχνά πλατφόρμες.
– στη περίπτωση που το παπούτσι πιέζει την πτέρνα στην βάση του τένοντα, να βάζουμε ένα μαλακό επίδεσμο για να μην δημιουργηθεί εξόγκωμα- το οποίο στην πραγματικότητα είναι υπερτροφία του οστού της πτέρνας.
– αν ταλαιπωρήσουμε τα πόδια μας, να θυμηθούμε να τα ανταμείψουμε με ένα κρύο ποδόλουτρο στο τέλος της ημέρας.

A woman can carry a bag, but it’s shoes that carry a woman…so choose the right shoesChristian Louboutin

maria georgopoulouΕυχαριστούμε θερμά την:
Γεωργιοπούλου Μαρία
Φυσικοθεραπεύτρια PT, MCMT
Tηλ: 693 611 9084

Πηγή: Beauty-hall.gr

You may also like