Όταν ο Alexandre και ο Grégory άνοιξαν το La Cigale…

Δύο Γάλλοι με ρίζες από τον Νότο, ήρθαν στην Ελλάδα για δουλειά, ερωτεύτηκαν τη χώρα με την πρώτη ματιά. Νοσταλγούσαν όμως τις γεύσεις της παιδικής τους ηλικίας και τις λαχταριστές συνταγές των γιαγιάδων τους, με τα ξεχωριστά υλικά της Προβηγκίας.

Μια κλασική αθηναϊκή μέρα ήρθε η έμπνευση. Γιατί να μη φέρουν τα μυστικά της Προβηγκίας από τα σπίτια των γιαγιάδων τους στην Ελλάδα, προσθέτοντας την πινελιά των πολύτιμων δώρων της ελληνικής γης;  Κι έσι δημιούργησαν το «La Cigale»!

 Εκεί όπου η Προβηγκία συναντά το ελληνικό terroir….

La Cigale (cicada) στα γαλλικά σημαίνει «τζίτζικας». Αυτός ο ζωηρός τραγουδιστής της φύσης είναι χαρακτηριστικός κάτοικος της Προβηγκίας και οι μελωδίες του γίνονται η ηχητική υπογραφή κάθε καλοκαιριού. Είναι το σύμβολο της περιοχής.

Στον αριθμό 1-3 της οδού Τιμοθέου στο Παγκράτι, αυτό το bar-μεζεδοπωλείο έχει πάρει έμπνευση από τα κλασικά μπιστρό της Νίκαιας, της Μασσαλίας και της  Aix-en-Provence, με μία μοντέρνα πινελιά. Όλα έχουν σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Από την ιδιαίτερη τοιχογραφία στο γεμάτο φυτά, ζεστό και φιλόξενο μπαρ… Μέχρι τα χρώματα και τα υλικά με έπνευση από τη Νότια Γαλλία, το La Cigale ταξιδεύει νοερά τους επισκέπτες του στη χρυσή εποχή της Προβηγκίας, μέσα από ένα μοντέρνο και λιτό design.

“Το La Cigale είναι ένας φόρος τιμής στη φιλία μας, την καταγωγή και τις οικογένειές μας, που μας εμπνέουν και μας στηρίζουν. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μια ιστορία αγάπης, μια ερωτική επιστολή προς την Ελλάδα”.

Alexandre και Grégory
Η ολιστική εμπειρία του La Cigale…

Στη «σπιτική» του ατμόσφαιρα, οικογένειες και φίλοι συγκεντρώνονται για ένα Signature Cocktail, κλασικούς μεζέδες από τη Νότια Γαλλία, καθώς και κρασιά από τη Γαλλία και την Ελλάδα που μπορεί κανείς να πάρει και μαζί του. Όταν οι ημέρες μεγαλώνουν, ένας ιδιαίτερος εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο, γίνεται το pièce de résistance του La Cigale. Αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσει κανείς πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.  Ένα σκηνικό που μοιάζει να έχει ταξιδέψει αυτούσιο από την Προβηγκία στην καρδιά της Αθήνας.

Το μενού του La Cigale είναι εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες του Alexandre και του Grégory. Όλοι οι μεζέδες αντλούν την καταγωγή τους από τη Νότια Γαλλία… Και μετουσιώνονται εδώ με τη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών. Από το flatbread socca έως την παέγια pissaladière, την πάστα ελιάς tapenade ή τη σάλτσα tomatade… Όλες οι γεύσεις της παιδικής ηλικίας των ιδιοκτητών έχουν περάσει από τη μαγική μπαγκέτα του Dominique Perrot. Πρόκειται για τον διάσημο Γάλλος σεφ, που διηύθυνε την κουζίνα του Palais de l’Élysée (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του François Mitterrand,. Τώρα βρίσκεται τώρα εδώ ως σύμβουλος του la Cigale, καθοδηγώντας έναν Έλληνα σεφ να δημιουργήσει με τα καλύτερα υλικά της ελληνικής γης. Εδώ, προσφέρονται τοπικά βιολογικά και φρέσκα προϊόντα… Αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά που έρχονται κατευθείαν από τη Γαλλία.

Διεύθυνση: Τιμοθέου 1-3, Αθήνα, 11634,

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 06:00 μ.μ.-02:00 π.μ.

You may also like