Γιατί μπορείς να τρως κάθε μέρα μαύρη σοκολάτα;

Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα…τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Αυτό θα σκέφτεσαι από εδώ και στο εξής αν συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο και συγκεκριμένα τα οφέλη που προσφέρει η αγαπημένη σοκολάτα στην υγεία!

  • Είναι πηγή αντιοξειδωτικών

Η μαύρη σοκολάτα έχει οργανικές ενώσεις που είναι ενεργές όταν βρίσκονται στο σώμα και δρουν ως αντιοξειδωτικά – συγκεκριμένα φλαβανόλες, πολυφαινόλες και κατεχίνες. Το κακάο έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ικανότητας απορρόφησης ριζών οξυγόνου, η οποία μετρά την αντιοξειδωτική δράση.

  • Βοηθά την υγιή ροή του αίματος και την πίεση

Οι φλαβανόλεςβοηθούν την υγιή ροή αίματος διεγείροντας την επένδυση των αρτηριών και παράγοντας μονοξείδιο του αζώτου που στέλνει σήματα για να χαλαρώσουν οι αρτηρίες. Αυτές οι αρτηρίες μειώνουν την αντίσταση στη ροή του αίματος που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

pexels.com
  • Βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου

Δεν είναι μόνο το σώμα που ωφελείται από τη μαύρη σοκολάτα, αλλά και ο εγκέφαλος. Η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας με την πάροδο του χρόνου, βελτιώνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Το κακάο κάνει καλό τόσο στη λεκτική ευχέρεια όσο και στη γνωστική λειτουργία.

  • Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη, η μαύρη σοκολάτα δεν περιέχει τις θερμίδες που έχουν τα περισσότερα γλυκά. Έχει ένα καλό επίπεδο διαλυτών ινών που βοηθάει την πέψη, τα 2/3 των ημερησίων αναγκών σε σίδηρο και περισσότερο από το μισό της πρόσληψης σε μαγνήσιο. Επίσης περιέχει ψευδάργυρο, φώσφορο, σελήνιο και κάλιο.

Photo credits:  pexels.com

You may also like