Ένα ειδυλλιακό παραθαλάσσιο σπίτι στην Κορνουάλη, από την Α.Αδαμοπούλου

Αν κι ο τομέας «interior design» είναι το αγαπημένο από τα θέματα της Κατερίνας  και δε συνηθίζω να «μπαίνω στα χωράφια» της, αυτή τη φορά έκανε μία μικρή εξαίρεση! Υποθέτω πως κι αυτή δε μπόρεσε να αντισταθεί στη θέα αυτής της παραθαλάσσιας κατοικίας της βρετανικής εξοχής.

Την Κορνουάλη τη λάτρεψα από τότε που διάβαζα περιγραφές της στο μυθιστόρημα της Kate Morton «Σαν Παραμύθι»! Κι οι παρακάτω φωτογραφίες κάθε άλλο παρά απογοήτευση μου γέννησαν για τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου! Τι λέτε, ταξιδεύουμε παρέα;

Ημι-ανεξάρτητο και με «έτος γέννησης» στα τέλη του 19ου αιώνα, το σπίτι αυτό παρέχει και τις δέουσες ανέσεις για να απολαμβάνει κανείς το παραθαλάσσιο τοπίο!
Cornwall 1

Απλό, κλασσικό και πολύ φωτεινό, το χωλ του σπιτιού διακοσμεί ένα εύχρηστο έπιπλο – κονσόλα για τα παπούτσια κι ένας καθρέφτης που εντείνει τη φωτεινότητα του χώρου, αλλά και το δείχνει και πιο μεγάλο. Το παραδοσιακό πλακόστρωτο πάτωμα θεωρείται must τόσο από άποψη διακόσμησης, όσο κι από σκοπιά συντήρησης.

Cornwall 3

Το σαλόνι κατάλληλο για να ηρεμεί και να χαλαρώνει το πνεύμα και με αξιοπρόσεκτες ναυτικές λεπτομέρειες – πρόκειται για παραθαλάσσια κατοικία, άλλωστε! Στα συν κι η κυριαρχία του ξύλου εξίσου σε έπιπλα και πάτωμα. Με τρελαίνει το χτιστό κάθισμα δίπλα στο παράθυρο – δεν ξέρω, απλά τις λατρεύω αυτές τις «παρεμβάσεις»!

Cornwall 4

Το design της κουζίνας… απλά κομψό και διαχρονικό με τους συνδυασμούς του ξύλου και των κατά μέρη παστέλ αποχρώσεων!Αν αυτή η τραπεζαρία δε σας δίνει την πραγματική έννοια του καλωσορίσματος, τότε καμία δε θα το κάνει! Μοντέρνο και κλασσικό μαζί!

Cornwall 5

Όταν σκέφτομαι «ύπνος σε διακοπές»… κάπου εκεί ονειρεύομαι να ξυπνάω! Σε μία φωτεινή κρεβατοκάμαρα, με το λευκό και το γαλάζιο να παίζουν αρμονικά! Φυσικά δεν περνά απαρατήρητη πάλι η χτιστή θέση στο παράθυρο, το οποίο είναι εξοπλισμένο και με υφασμάτινα στόρια.

Cornwall 6

Εξίσου άνετο κι άκρως φιλόξενο το δωμάτιο των ξένων, με το σιδερένιο κρεβάτι να φωνάζει «παράδοση»!

Cornwall 7

Υπάρχει, όμως και δεύτερο δωμάτιο, το οποίο απαντά σε πιο εκμοντερνισμένα γούστα – με μικρές δόσεις ναυτικής αίσθησης!

Cornwall 8

Ένα μπάνιο όπου θες να… μουλιάζεις με τις ώρες! Γιατί απλά δε χορταίνεις να χαζεύεις τη διαρρύθμιση!

Cornwall 9

Τέλος, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, γιατί να μην απολαύσεις την εξωτερική τραπεζαρία με τις πέτρινες λεπτομέρειες; Για να μη σου πω πως μετά τον πρωινό καφέ  στην κρεβατοκάμαρα – βλ. παραπάνω – ατενίζοντας από το παράθυρο, εγώ θα συνέχιζα για round two στον ήλιο!

Και κάπου εδώ σας αποχαιρετώ με έναν αναστεναγμό…!

*I wanna stay there!*

Photos: housetohome 

 

You may also like