Γιατί κατεβαίνω με “Το Ποτάμι”, από τον Ηλία Αθανασόπουλο

1486592_10152364088698428_1061668587_n(2)Ασχολούμαι πρώτη φορά με την πολιτική παρόλο που παρακολουθώ την πολιτική διεργασία στην Ελλάδα πολλά χρόνια. Έχω ασχοληθεί με την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο από το 1999 και γνωρίζω τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος στους επιχειρηματίες. Θα εργαστώ προς την κατεύθυνση οι νέοι (αν φυσικά θέλουν) να μπορέσουν να στήσουν δικές τους βιώσιμες και δυναμικές επιχειρήσεις. Επίσης είμαι διατεθειμένος να δουλέψω ώστε η Ελλάδα να γίνει μια χώρα ίσων ευκαιριών, με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα βοηθάει τους πολίτες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους αλλά και να στέκεται δίπλα στον αδύναμο και σε αυτόν που είχε ατυχίες στη ζωή ώστε να μπορέσει πάλι να ορθοποδήσει.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η κακή σχέση των πολιτών με το κράτος. Το θεωρούν αναξιόπιστο, αντιπαραγωγικό υπερβολικά κοστοβόρο και πολύ διεφθαρμένο. Για να αλλάξει αυτό χρειάζεται ένα νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Δημόσια διοίκηση όπου θα σπάσει το γόρδιο δεσμό με τα κόμματα. Το ποτάμι έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναμόρφωση του κράτους όπου θα μπορέσει να θωρακιστεί από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα.

 Η Β΄ Αθηνών είναι μία πολύ μεγάλη περιφέρεια που περιλαμβάνει Δήμους που μένουν ευκατάστατοι άνθρωποι αλλά και Δήμους που κατοικούν πιο φτωχοί άνθρωποι. Θα ήταν αφελές να έχουμε τις ίδιες λύσεις για όλους τους Δήμους.Δεν μπορούμε να έχουμε μία προσέγγιση για όλες αυτές τις περιοχές, αλλά σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορέσουμε να βρούμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε δήμου και να τα αναπτύξουμε και να μειώσουμε παράλληλα τα προβλήματα που κάνουν τη ζωή των πολιτών δύσκολη.

 Τέλος, δεν έχω σλόγκαν και ούτε πιστεύω στα σλόγκαν, τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Ηλίας Αθανασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Σπούδασε Οικονομικά & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς . Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης κατασκευής και εμπορίας υαλοπινάκων. Από το 1999 ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο ιδρύoντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Κατεβαίνει με “Το Ποτάμι” στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

You may also like