Ένα κατάστημα Vintage παιχνιδιών, που περιμένει να το ανακαλύψεις, από τον Γ. Χαρτζανιώτη

11930705_10206037898640641_627159585_nΕίναι περίπου δέκα μήνες, που με έχει πιάσει εμμονή να συλλέγω φιγούρες και κόμιξ που έχουν σχέση με παλιές ταινίες ή σειρές, έτσι εντελώς τυχαία καθώς ήμουν περαστικός στην Νέα Ιωνία παρατήρησα ένα μέρος που θα μπορούσε να γίνει στέκι μου.

Το Zartan’s Toy Store, με μια πρώτη ματιά μοιάζει ένα κλασσικό παιχνιδάδικο, αλλά αν επικεντρωθούμε στο μαγαζί θα ανακαλύψουμε παλιές φίρμες παιχνιδιών όπως, GI Joe, He-Man, Transformers, Silverhawks,Star Wars και για τις μικρές κυρίες Bibi Bo, Cupcakes, Sindy και σπάνιες συλλογές της Barbie.

11997003_10206037900960699_1381094332_n

Mε την είσοδο μου στο κατάστημα το βλέμμα μου καρφώθηκε σε μια μινιατούρα του Κιτ, του γνωστού οχήματος από τον Ιππότη της Ασφάλτου, και σε μια τεράστια παιχνιδομηχανή σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες του 80 και του 90.

Δεν έχασα την ευκαιρία και μίλησα με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το Zartan’s, τον Παναγιώτη.
Το όνομα του καταστήματος είναι επηρεασμένο από έναν ήρωα των GI Joe, ένα κόλλημα που ο Παναγιώτης έχει από μικρός, και στην συλλογή παίζει βασικό ρόλο.

Η ενασχόληση του με την συλλογή action figures, μετράει πάνω από 10 χρόνια,ψάχνοντας ανεκτίμητα κομμάτια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Καθώς η συλλογή μεγάλωνε, ξεκίνησε στο e-bay αγοραπωλησία και ανταλλαγές των αγαπημένων του παιχνιδιών,κανοντας έτσι το πρώτο επαγγελματικό ξεκίνημα που συνεχίζει ακόμα παρέα με τον συναίτερο του, τον Νίκο.

Στην διάρκεια της κουβέντας μας μου είπε τι απωθημένα είχε από μικρός, και μου έδειξε 2 φιγούρες που έχει στο μαγαζί, και δυστυχώς για εκείνον δεν βρίσκονται στην προσωπική του συλλογή. Είναι μια φιγούρα της Coutness από τους GI Joe και μια He-Man.
vintqge toys

Tα παιχνίδια που δεσπόζουν στο Zartan’s Toy Store, εκτός αυτών που προανέφερα είναι και Playmobil, Σπιρτούλιδες, Μπουγελόφατσες, Subbuteo, τηλεκατευθυνόμενα, φιγούρες από παλαιστές του πάλαι ποτέ WWF, Lego, Streetfigher, επιτραπέζια,αξεσουάρ για κούκλες, τα πολύ μοδάτα στα τέλη των 70s και των 80s υπερατού αλλά και παιχνίδια πιο νέα όπως Pokemon και Action man, ή ηλεκτρονικά Νitendo που με έκαναν να θυμηθώ πως ήταν το παιδικό μου δωμάτιο 10-15 χρόνια πριν.

Πολλά από τα κομμάτια είναι μοναδικά και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, καθώς είναι παιχνίδια από παλιά καταστήματα ή από συλλέκτες, και οι τιμές που κυμαίνονται μπορεί να είναι από 2 ευρώ μέχρι 800.
11992420_10206037904200780_1880792649_n

Ο Παναγιώτης και ο Νίκος, έχουν την βασική τους δουλειά και τα απογεύματα έχουν σαν χόμπι την ενασχόληση τους με τα παιχνίδια και το Zartan’s, οπότε να ξέρετε ότι μέσω της σελίδας τους στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ώρες λειτουργίας.

Μιας και το vintage είναι πολύ στην μόδα τελευταία, αυτό το μαγαζί σίγουρα θα έχει την τιμητική του.
Μπαίνοντας μέσα μπορείτε να δείτε πρωτότυπα και μοναδικά δώρα για τα παιδιά σας, αλλά και για εσάς. Χαζεύοντας όλα αυτά τα παιχνίδια που σας μεγάλωσαν θα ταξιδέψετε και θα νοσταλγήσετε με φίλους σας και θα αισθανθείτε να γυρίζει ο χρόνος πίσω … Στα καλύτερα χρόνια!

Κείμενο: Γιάννης Χαρτζανιώτης-Δημοσιογράφος.

You may also like