Ένα σπιτικό Pumpkin Spice Latte που θα ζήλευαν ακόμα και τα Starbucks

Τα Starbucks άρχισαν την κυκλοφορία του Pumpkin Spice Latte τον Ιανουάριο του 2003 και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τόσο τις προσδοκίες των δημιουργών, που έπρεπε να αυξήσουν τις πρώτες ύλες τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού. Έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο διάσημα ροφήματα της εταιρείας, ιδιαίτερα συνδεδεμένο με τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, και αποφέρει κέρδη περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Εάν συγκαταλέγεστε κι εσείς στους fans του, «ακονίστε τα μαχαίρια σας», μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε το ολόδικό σας, σπιτικό Pumpkin Spice Latte με τη συνταγή που ακολουθεί.

Θα χρειαστείτε:
1 κούπα γάλα
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι pumpkinspice*
1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι βανίλιας
2 κουταλιές espresso ή μία κούπα καφέ
Σαντιγί, για γαρνίρισμα
Μπαχαρικό κολοκύθας (pumpkin spice)

Μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο (masonjar) ή σε ένα κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων δοχείο με καπάκι, προσθέστε το γάλα, το σιρόπι pumpkinspice και το σιρόπι της βανίλιας. Κλείστε το δοχείο και ανακατέψτε, μέχρι το γάλα να είναι αφρώδες και διπλάσιο σε όγκο. Αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ατμίζει το γάλα.

Προσθέστε το καυτό γάλα μέσα σε espressoή καφέ και βάλτε πάνω τη σαντιγί και λίγο μπαχαρικό κολοκύθας.

*Συνταγή για σπιτικό σιρόπι pumpkinspice
1 κονσέρβα πουρέ κολοκύθας
½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κούπα νερό

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Απομακρύνετε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι.

Πηγή

You may also like