Έξι ξενοδοχεία που κάνουν το δείπνο μοναδική εμπειρία

Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως δε θέλουμε πολλές απαιτήσεις από το ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε για τις διακοπές μας. Αρκεί να είναι καθαρό, περιποιημένο, «ίσα για ένα μπάνιο και για ύπνο», λέμε συχνά. Ε, ΟΚ, και να προσφέρει μία όμορφη θέα σε περίπτωση που θέλουμε να χαλαρώσουμε για λίγες ώρες στο μπαλκόνι του δωματίου. Υπάρχουν όμως κάποια ξενοδοχεία που θέλουν να σε κάνουν να βγάζεις το δείπνο σου στο εστιατόριό τους φωτογραφία! Πώς κάνουμε σε κάποια εστιατόρια όταν μας φέρνουν ένα ξεχωριστό πιάτο και το βγάζουμε φωτογραφία γιατί το θεωρήσαμε μοναδικό; Ε, πολλαπλασιάστε το αυτό επί «ν»! Ας δούμε ποια είναι αυτά τα ξενοδοχεία!

1. Velassaru Resort, Μαλδίβες
Οι ιδιαίτερες και πολυτελείς επιλογές για το δείπνο αυτού του ξενοδοχείου είναι σίγουρα αξιόλογες. Αυτό που ξεχωρίζει, όμως είναι η εμπειρία του satay barbeque. Κι αυτό γιατί οι καρέκλες που μοιάζουν να έχουν χτιστεί στην άμμο μπορεί να φαίνονται κάπως εξεζητημένες, αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Επιπλέον οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα Ινδονησιακό μενού τεσσάρων πιάτων την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος έχοντας μάλιστα τους δικούς τους chef και σερβιτόρο.
01 Velassaru Resort

2. Longitude 131, Αυστραλία
Με φόντο το Ayers Rocks, οι επισκέπτες αυτού του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους με κεριά κι υπό το φως των αστεριών. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα με… κροκόδειλο, καγκουρό και barramundi (είδους ψαριού), ενώ την ώρα του δείπνου ένας μουσικός παίζει το παραδοσιακό πνευστό didgeridoo και μία performance παραδοσιακών χορών λαμβάνει χώρα, ώστε να δοθεί στη βραδιά μία ιδέα από τη ζωή των Αβορίγινων.
02 Longitude 131

3. Soneva Kiri Resort, Κόλπος της Ταϊλάνδης
Ραντεβού για φαγητό… στον αέρα! Περιτριγυρισμένοι από το τροπικό δάσος και σ’ ένα ύψος έξι μέτρων, οι επισκέπτες αυτού του ξενοδοχείου απολαμβάνουν το φαγητό τους μέσα σε ένα «καλάθι» από μπαμπού, το οποίο θυμίζει εκείνα της Ρόδας στο λούνα παρκ. Οι σερβιτόροι «αιωρούνται» ανάμεσα σε αυτά τα ιδιαίτερα τραπέζια και μεταφέρουν το φαγητό και το κρασί μέσα σε καλάθια με τη βοήθεια σύρματος.
03 Soneva Kiri Resort

4. Hotel Ristorante Grotta Palazesse, Ιταλία
Τοποθετημένο μέσα σε μία θολωτή σπηλιά από ασβεστόλιθο, αυτό το εστιατόριο που βρίσκεται στη Νότιο Ιταλία δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες μεταξύ Μαΐου κι Οκτωβρίου. Είκοσι δύο μέτρα πάνω από την Αδριατική θάλασσα, οι θαμώνες απολαμβάνουν τη θέα μέσα από αυτό το σπήλαιο. Το μενού περιλαμβάνει θαλασσινά και Μεσογειακές σπεσιαλιτέ, αλλά όπως θα δείτε, η θέα νικάει τα πιάτα κατά κράτος!
04 Hotel Ristorante Grotta Palazesse

5. Conrad Maldives, Μαλδίβες
Επιστρέφουμε στις Μαλδίβες και στο εστιατόριο Ithaa του ξενοδοχείου Conrad Maldives. Ο λόγος; Η απίστευτη θέα στον ωκεανό, χάρη στην οποία το εστιατόριο μπήκε ουκ ολίγες φορές σε τουριστικές λίστες «best of» ανά τον κόσμο. Πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τον κοραλλιογενή βυθό… Τι κάθομαι και γράφω; Περιττά τα λόγια!
05 Conrad Maldives

6. Lebua at State Tower, Μπανγκόκ
Το εστιατόριο Sirocco του ξενοδοχείου Iebua at State Tower βρίσκεται στον 63ο όροφο και χαρίζει μία πανοραμική θέα της Μπανγκόκ. Σε συνδυασμό με τον αναγνωρισμένο αέρα Μεσογείου που διακατέχει το εστιατόριο, η ζωντανή μουσική απλά δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η όλη εμπειρία είναι τόσο δημοφιλής που είναι απαραίτητο η κράτηση να γίνει τουλάχιστον μία βδομάδα πριν.
06 Lebua at State Tower

Πηγή: BBC
Προσωπικό σχόλιο: Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου έδωσαν την εντύπωση του ξενοδοχείου «δεν πάω πουθενά, απλά θα αράξω στο ξενοδοχείο»!

You may also like