Έρευνα: Ενας στους δύο δεν είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του

Πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη δουλειά σας (όσοι έχετε!); Συχνά αναρωτιόμαστε αν η κρίση μας έχει αναγκάσει να κάνουμε… «περικοπές» στα όνειρα και στις απαιτήσεις μας. Η αλήθεια είναι πως λίγοι είναι αυτοί που σήμερα καταφέρνουν να εργάζονται στον τομέα που θέλουν και είναι ικανοποιημένοι με το περιβάλλον εργασίας τους και με τους προϊσταμένους τους. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε η Randstad, και κατά την οποία το 54% των εργαζομένων δεν είναι ευχαριστημένο με τη δουλειά που κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα προσόντα του υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της τρέχουσας εργασίας τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό διεθνώς ανέρχεται στο 47%. Το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι εργοδότες αδυνατούν να βρουν εργαζόμενους με υψηλά προσόντα και το διόλου ευκαταφρόνητο 44% αναμένει ότι θα υπάρξει σοβαρή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο προσόντων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Την έλλειψη ικανοποίησής τους με το εργασιακό περιβάλλον δείχνουν τα σημαντικά ποσοστά αυτών που άλλαξαν εργασία λόγω δυσαρέσκειας με τον εργοδότη τους, ήτοι το 33% των ερωτηθέντων.

Ο φόβος απώλειας της εργασίας λόγω κρίσης είναι εξίσου διάχυτος σε όλες τις ελληνικές οικογένειες, καθώς το 47% των Ελλήνων εργαζομένων φοβάται ότι θα χάσει τη θέση του.

Πηγή: iatronet.gr

You may also like