Αβγά Benedict με σολωμό

ΥΛΙΚΑ: (για 2 άτομα)
2 φέτες σολωμό καπνιστό
λίγο μαϊντανό
2 κ.γλ. λευκό ξύδι
4 φέτες ψωμί
4 αυγά

Για τη sauce
10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 κρόκοι αβγών
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γλ. αλάτι
Λίγο πιπέρι καγιέν

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, το αφήνουμε να βράσει και προοσθέτουμε το ξίδι. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά…
Λιώνουμε 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο. Ρίχνουμε 3 κρόκους αβγού, μια κ.σ. χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμεγια 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ανοίξει το χρώμα του μείγματος.

Κατεβάζοντας στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο αργά αργά, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. (Προσθέστε περισσότερο αλάτι ή χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση) Το βάζετε στο σκεύος που θα το σερβίρετε…αλλά το διατηρήσουμε ζεστό – όχι καυτό!

BenedictΑβγά ποσέ
Σπαμε ένα αυγό τη φορά σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια να το αφήνουμε να “γλιστρήσει” στο νερό που σιγοβράζει. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται, μπορείτε να ρίξετε και το επόμενο αυγό, μέχρι να έχετε 4 μέσα στην κατσαρόλα.

Κλείνετε το μάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν για άλλα 4 λεπτά. Όταν έρθει η ώρα για να αφαιρέσετε τα αυγά, τα σηκώνετε απαλά με μια τρυπητή κουτάλα.

Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των αυγών, το μέγεθος της κατσαρόλας, την ποσότητα του νερού αλλά και πόσο ρευστά τα θέλετε.

Μόλις μπουν όλα τα αυγά στο νερό που βράζει ξεκινήστε το ψήσιμο ψωμιού.

Πώς θα τα σερβίρετε:
Τοποθετούμε 2 φέτες του ψωμιού στο κέντρο του πιάτου και στη συνέχεια βάζουμε μία φετα σολωμό κι ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα. Ρίχνουμε τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Πηγή: http://www.yupiii.gr

You may also like