ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ… σημαίνει πως υπάρχουν άλλοι δρόμοι!, από τη Νάντια Σανταμούρη

11824122_792231827551594_2100771721_nΜια μετωπική σύγκρουση με τον εαυτό μας σε πολλές και σοβαρές καταστάσεις στην ζωή μας, είναι μια εμπειρία που όλοι μας έχουμε ζήσει.

“Είμαι σε άδιεξοδο” μια έκφραση που την έχουμε πει, κοιτώντας τους άλλους στα μάτια προσπαθώντας να πάρουμε την λύση από το βλέμμα τους.

Εχω κολλήσει” μια έκφραση που επίσης την έχουμε πει όλοι, κοιτώντας το …πουθενά, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι έιναι αυτό που ακριβώς μας συμβαίνει!

Νιώθουμε ότι ζούμε σε ένα κακό όνειρο και δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε!

Πως αντιλαμβάνεσαι το αδιέξοδο στην ζωή σου;

Το κόλλημα που σου στερεί την δημιουργηκότητα;

Το αδιέξοδο, στην πραγματικότητα σημαίνει ότι …υπάρχουν άλλοι δρόμοι.

Είναι μια ειδοποίηση που σε αφυπνίζει, σου δίνει την ευκαιρία να θυμηθείς ότι κανένας δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο δεν είναι ο δρόμος που ήθελες πραγματικά να πάρεις.

Η παρατήρηση της φύσης, μας δείχνει πως όλη αυτή η θεική σοφία δεν εμπεριέχει μέσα της κανένα αδιέξοδο.

Στους κανόνες της αρμονίας και της ισορροπίας, στη ροή του νερού σ ένα ποτάμι, στις νότες μιας αρμονικής σύνθεσης, στην κίνηση που κάνει το σώμα όταν εκφράζεται, στο λουλούδι που θα καταφέρει να φυτρώσει ανάμεσα από πέτρες … δε υπάρχει κανένα αδιέξοδο.

Υπάρχει μόνο αυτό που πρέπει να γίνει για να δημιουργήσει κάτι καινούριο.

H ζωή μας αποτελείται από χιλιάδες πτυχές και όλες τους είναι και από ένα μάθημα.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο την μία. Και αν αυτή η μία πτυχή μας οδηγήσει σε αδιέξοδο, χανόμαστε!

11824048_792231687551608_814943723_nΗ Yoga επεμβαίνει στο σύνολο που συνθέτει την ύπαρξή μας και μας δείχνει ολόκληρη την εικόνα των δυνατοτήτων μας.

Αφυπνίζει μέσα μας ότι χρειαζόμαστε για να κάνουμε το αδιέξοδο , λόγο μιας αρχής και να βρούμε μια νέα εικόνα του εαυτού μας.

Ξεκλειδώνει την δύναμη του μυαλού δίνοντας του την ευκαιρία να λάμψει μέσα από την αποδοχή και την ευγνωμοσύνη για ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε …για να κάνουμε τελικά …αυτό που μπορούμε.

Και ίσως …όταν κάνουμε αυτό που μπορούμε αγγίζουμε την πληρότητα!

Η Yoga αγκαλιάζει την μεγάλη εικόνα της ζωής!

Το θαύμα αυτής της βαθιάς ένωσης του νου και του σώματος που όταν γίνονται ένα, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την αναζήτησή μας σ έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες για δημιουργία….

Το σώμα μας αποβάλλει τη στασιμότητα και ξυπνάει η ενέργεια που έχει μέσα του. Προετοιμάζεται για την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας.

Ο νους μας, παρατηρεί το σώμα, το προστατεύει και μαθαίνει να το ακούει. Αποκτάμε την επίγνωση του τι σκεφτόμαστε και πως αναπνέουμε.

Οραματιζόμαστε και πάλι νέους δρόμους για την ζωή.

11291899_753982018043242_448181404_nΑπελευθερωνόμαστε από κάθε εμπόδιο που συναντάμε σαν αδιέξοδο και νιώθουμε εμπιστοσύνη στην ομορφιά και την σοφία που μας περιβάλλει.

Η Yoga μας δείχνει πως να αγαπάμε την ζωή και πως κάθε αδιέξοδο …είναι ένας λόγος για να βρούμε άλλους δρόμους… ακόμα ένα κομμάτι μας που ποιος ξέρει…. ίσως είναι η ευτυχία που έτσι κι αλλιώς περιμένει να της δώσουμε πνοή!

Νάντια Σανταμούρη- Hatha Yoga Insructor

You may also like