Ακμή & μάσκα: Το μεγαλύτερο beauty άγχος της εποχής

Θεωρείτε ότι η ακμή και τα σπυράκια είναι σημάδια μόνο της εφηβείας; Η ενήλικη ακμή μπορεί να ταλαιπωρήσει τις γυναίκες ακόμη και μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Σε περίοδο δε έντονου άγχους, το νευρικό σύστημα απελευθερώνει ουσίες που διεγείρουν την ανάπτυξη της ακμής. Το στρες λοιπόν, αποτελεί έναν από  τους κυριότερους λόγους για την εμφάνιση της ακμής. Τώρα που το άγχος έχει την τιμητική του λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με την μάσκα και παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές από ανισορροπίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο ή σε περιόδους εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης …τα σπυράκια πολύ συχνά κάνουν την εμφάνισή τους.

Ποιες είναι οι άμεσες λύσεις που βοηθούν την κατάσταση;

Ισορροπία του pH

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαφυλάξουμε την ισορροπία του pH του δέρματος. Το μυστικό βρίσκεται στον καθαρισμό του προσώπου μετά την αφαίρεση της μάσκας και στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Ενδείκνυται η ήπια απολέπιση, καθώς βοηθάει στην αποσυμφόρηση των πόρων, που είναι και το ζητούμενο. Επόμενο βήμα είναι να ενυδατωθούμε με μια απαλή ενυδατική και να την αφήσουμε να απορροφηθεί καλά μέχρι να έρθει η στιγμή να ξαναβάλουμε την μάσκα. Επίσης, δεν ξεχνάμε να πλένουμε τακτικά την μάσκα μας, ιδανικά μετά από κάθε χρήση της. Αν έχει επιδεινωθεί η κατάσταση καλό είναι να σας δει ένας δερματολόγος για να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές.

Η εταιρεία που έχει μεγάλη παράδοση στην σωστπή αντιμετώπιση της ακμής είναι La Roche-Posay. Μπαίνοντας στο site της θα μπορούσατε να βρείτε μία ευρεία γκάμα προϊόντων από την σειρά EFFACLAR . Εμείς έχουμε δοκιμάσει προτείνουμε…

Προσέχουμε την διατροφή μας

Πέρα από την περιποίηση του προσώπου μας, είναι αναγκαίο να προσέχουμε γενικότερα την υγεία μας. Ένας άλλος τρόπος που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μην βγάζουμε σπυράκια είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να τρώμε υγιεινά. Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι χειροτερεύουν την κατάσταση της ακμής.

Διαλογισμός, yoga, γυμναστική

Ο διαλογισμός, η γιόγκα και η γυμναστική μειώνουν τα επίπεδα του άγχους και βοηθούν στην μείωση εμφάνισης της ακμής. Προσπαθούμε να γυμναζόμαστε συχνά διότι βοηθάει στην σωματική και ψυχική υγεία με αποτέλεσμα την καταπολέμηση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στην επιδερμίδα μας αλλά και στις αλλαγές των διαθέσεων μας.

Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ώστε να χαλαρώνουμε ακόμη και σε μια στρεσογόνα περίοδο όπως αυτή… Be safe and…Stay calm!

Photo credits :@enginakyurt / unsplash

You may also like