Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της Maskne με τα skincare essentials της FREZYDERM!

Η νέα πραγματικότητα που όλοι ζούμε το τελευταίο διάστημα, έχει αλλάξει ριζικά τις συνήθειες και την ψυχολογία μας, επηρεάζοντας, φυσικά, και την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Η πρωτόγνωρη ανάγκη για πολύωρη χρήση προστατευτικής μάσκας, έχει δημιουργήσει έναν δερματολογικό όρο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά: το φαινόμενο MASKNE!

Τι προκαλεί η Maske;


Το φαινόμενο MASKNE δεν επηρεάζει μόνο τα λιπαρά δέρματα, όπως λογικά φαντάζονται οι περισσότεροι, αλλά και την
κανονική ή ακόμη και την ξηρή επιδερμίδα. Η συνεχής χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι πιθανό να οδηγήσει σε
λιπαρότητα, ατέλειες και ερεθισμούς. Συγκεκριμένα:

• Η τριβή που δημιουργείται από την επαφή της μάσκας με την επιδερμίδα για μεγάλο διάστημα μέσα στη μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς.


• Κάτω από τη μάσκα το δέρμα δεν αναπνέει με την ίδια ευκολία, σημαίνει πως τα κύτταρά του ενδεχομένως δεν οξυγονώνονται σωστά.

• Η αυξημένη θερμότητα κάτω από τη μάσκα και η έντονη υγρασία από τις «εγκλωβισμένες» εκπνοές οδηγούν στη δημιουργία σμήγματος, λιπαρότητας και ιδρώτα που φράσσουν τους πόρους. Όπως επίσης και σε αφυδάτωση, λόγω της
εφίδρωσης. Ένα αφυδατωμένο όμως δέρμα είναι ένα δέρμα ευάλωτο σε «επιθέσεις». Καθώς ο επιδερμικός φραγμός του δυσλειτουργεί, το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει την αναγκαία υγρασία που θα το διατηρήσει ελαστικό και σφριγηλό. Επιπλέον, δεν μπορεί να προστατευθεί εύκολα από ερεθισμούς. Όντας ξηρό, αφυδατωμένο και τραχύ, το δέρμα χάνει την άνεση και την ευεξία του. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα κανονικό, ανθεκτικό μέχρι πρότινος δέρμα.


• Η παράλειψη της εντατικής φροντίδας του προσώπου μας αυτή την περίοδο ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της MASKNE.


Η ανάγκη; Νέα δεδοµένα, νέα skincare ρουτίνα! Ενάντια στη MASKNΕ και με την κατάλληλα προσαρμοσμένη δερματική φροντίδα, η επιδερμίδα μπορεί να διατηρήσει την ελαστικότητα, την άνεση και την ευεξία της.Μπορεί να απαλλαγεί από ερεθισμούς και ατέλειες ακόμη και στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας.
Μην αφήσετε τη MASKNE να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του δέρματός σας.

Ποιά είναι η λύση;


Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ακολουθούμε πιστά ένα συστηματικό και μεθοδικό πλάνο φροντίδας… Στόχος ; Να περιορίσουμε/ελέγξουμε τη λιπαρότητα και να καταπολεμήσουμε τις ατέλειες και τους ερεθισμούς που δημιούργησε η MASKN

Featured image: unsplash.com/@enginakyurt

You may also like