Αντιμετωπίστε το μεικτό δέρμα άμεσα κι αποτελεσματικά

Εάν το δέρμα σας, παραπέμπει σε περισσότερες από μία κατηγορίες τύπου δέρματος, υπάρχει πιθανότητα να έχετε μεικτό δέρμα. Το μεικτό δέρμα μπορεί να φαίνεται σαν ένα δύσκολο είδος επιδερμίδας, όσον αφορά τη φροντίδα του, αλλά με μερικές συμβουλές και κόλπα μπορεί πραγματικά να γίνει πανεύκολο!

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, είναι πως το multi-masking δημιουργήθηκε ακριβώς για τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας. Αν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι, το multi-masking είναι μια τεχνική κάλυψης του προσώπου, με διαφορετική μάσκα ανά περιοχή, ώστε να στοχεύσει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες που έχει η καθεμιά από αυτές. Για παράδειγμα: Εάν έχετε μια λιπαρή ζώνη Τ, αλλά ξηρά μάγουλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα στη ζώνη T για να αντιμετωπίσετε αυτή την υπερβολική λιπαρότητα και μια διαφορετική, πιο ενυδατική μάσκα στα μάγουλά σας.

Χρειάζεστε έναν άλλο τρόπο για να διατηρήσετε το δέρμα σας εκεί που πρέπει; Δοκιμάστε να ενσωματώσετε το toner στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Το toner μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος, να προετοιμάσει το δέρμα για ενυδάτωση και να απομακρύνει τυχόν ρύπους, λιπαρότητα και άλλα υπολείμματα που έχουν απομείνει μετά το καθαρισμό του προσώπου σας. Πάνω από όλα αυτά, τα περισσότερα toner έχουν καταπραϋντικές φόρμουλες που μπορούν να αφήσουν το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

Είναι αυτονόητο και ανεξάρτητο από την κατηγορία του δέρματος στην οποία ανήκετε. Επίσης, είναι ίσως ο δεύτερος χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας μας (μετά την έλλειψη σωστού ντεμακιγιάζ).  Κρατήστε τα χέρια σας, μακριά από το πρόσωπό σας. Εάν αγγίξετε το πρόσωπό σας όλα τα μικρόβια θα μεταφερθούν στο δέρμα σας, με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Όταν έχετε μεικτό δέρμα, η εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ, μπορεί να αποδειχθεί κάπως δύσκολη, εάν δεν χρησιμοποιείτε primer. Το primer θα προετοιμάσει το δέρμα σας και θα βοηθήσει το μακιγιάζ να διατηρηθεί περισσότερο. Εκτός αυτού, στο εμπόριο υπάρχουν primer που απευθύνονται αποκλειστικά στα μεικτά δέρματα. Συνεπώς αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, η απολέπιση θα ήταν μια ανάσα για το δέρμα σας. Όχι μόνο η εβδομαδιαία απολέπιση θα καθαρίσει το δέρμα και θα απομακρύνει την ξηρή αίσθηση, και τα νεκρά κύτταρα, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε μια μαλακή και ομαλή επιφανειακή υφή.

Μετά το αντηλιακό, η ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε όλες τις ρουτίνες φροντίδας του δέρματος. Ακόμα και του μεικτού. Όταν παραλείψετε να εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα, όχι μόνο οι περιοχές της επιδερμίδας που εμφανίζονται ξηρές ή ανυπόφορα αφυδατωμένες, θα υποφέρουν, αλλά και οι περιοχές που παράγουν υπερβολική λιπαρότητα μπορούν επίσης να καταλήξουν να παράγουν ακόμα περισσότερη. Επενδύστε σε κάποια oil-free και ελαφριά σύνθεση, που είναι απαλλαγμένη από έλαια και έχει σχεδιαστεί για τις μεικτές επιδερμίδες.

You may also like