Αν δε γνωρίζεις ήδη τη spider-plank, σου τη συστήνουμε τώρα!

Έχουμε ήδη εμπεδώσει τη σημασία του να εκτελούμε την άσκηση της σανίδας στην καθημερινή μας γυμναστική. Ακόμη και τις μέρες του workout day-offπου δίνουμε στον εαυτό μας.. Αυτό το ένα λεπτό που χρειάζεται για να κάνουμε την άσκηση συνεχίζει να διατηρεί σε εγρήγορση όλους τους μύες του κορμού μας. Πολλοί την κατατάσσουν στις ασκήσεις των κοιλιακών. Ωστόσο, η σανίδα ενεργοποιεί δεκατέσσερις μύες που συμβάλλουν στη σωστή ισορροπία του σώματος, καθώς επίσης στην ευλυγισία του και τη στάση του. Κι ο ενδυναμωμένος κορμός βελτιώνει σημαντικά και την παραμικρή σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα μας.

               Η σανίδα έχει γίνει η βάση για μία σειρά παραλλαγών της, όμως μία που εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η spider-plank. Σε αυτήν την παραλλαγή ενεργοποιούνται, εκτός από τον κορμό, τα χέρια και οι γλουτιαίοι χάρη στην κίνηση του γονάτου που πλησιάζει προς το στήθος. Plus, είναι διασκεδαστική, ιδιαίτερα για εμάς που αγαπάμε… τον Spider-Man!

               Πώς εκτελείται, λοιπόν, η spider-plank;
  • Ξεκινάμε από την στάση της σανίδας στηριζόμενοι στα χέρια μας κι όχι στους πήχεις τους. Φροντίζουμε οι καρποί μας να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους μας. Διορθώνουμε τη στάση του σώματος, αν χρειάζεται, έχοντας στο νου μας αυτό να σχηματίζει μία ευθεία γραμμή που ξεκινά από το κεφάλι μας και καταλήγει στις φτέρνες μας.
  • Υψώνουμε ελαφρώς το δεξί μας πόδι και λυγίζουμε το γόνατο σε θέση παρόμοια με την άσκηση της fire hydrant. Για να σας βοηθήσω, σκεφτείτε την κίνηση που κάνουν τα αρσενικά σκυλάκια για την ανάγκη τους στη βόλτα. Το γόνατο πρέπει να κάνει μία ορθή γωνία ενόσω το φέρνουμε προς τον αγκώνα μας.Προσοχή, όμως: το υπόλοιπο σώμα, ιδίως ο κορμός, δεν πρέπει να χάσει τη θέση του, οπότε προσέχουμε να μην περιστραφεί προς την άλλη πλευρά.
  • Επιστρέφουμε το πόδι στην αρχική θέση κι επαναλαμβάνουμε με το άλλο πόδι και συνεχίζουμε για περίπου μισό λεπτό.

               Σταδιακά, όπως κάναμε και με την κλασσική τεχνική της σανίδας, μπορούμε να αυξάνουμε το χρόνο και τις επαναλήψεις της κίνησης.

               Το καλύτερο; Είναι μία εξαιρετική άσκηση για να “ξυπνήσουμε” το σώμα μας, ακόμη κι όταν δεν έχουμε χρόνο για τη γυμναστική μας!

               So, let’s Spidey up our workout a bit!

               Πηγή: Well + Good

Featured image: openfit.com

You may also like