Αν πας στην Ίο, θα πας στο Doors, το νέο all day bar στο λιμάνι

Σκοπεύεις να πας στην Ίο; Κι εγώ τον Σεπτέμβριο… Ίσως εσύ πας νωρίτερα, οπότε δώσε βάση σε αυτό που σας γράφουμε. Ο Χρήστος Ευκρατίδης, ναι ο πρώην ιδιοκτήτης του Noel & του Drunk Sinatra συνεργάστηκε με την ομάδα του Crust, Πάνο Παπαδημόπουλο & Κωνσταντίνο Καραντάνη και μαζί άνοιξαν το Doors, στο λιμάνι της Ίου.

Ήταν καλοκαίρι του 1989 όταν ένα 18χρονο αγόρι έφτασε στο νησί της Ίου για πρώτη φορά, κατά λάθος. Σήμερα, το καλοκαίρι του 2021, έρχεται να κάνει ένα καλοκαιρινό όνειρο πραγματικότητα, σε ένα μοναδικό σημείο του νησιού και φυσικά με καλή παρέα.

Το νέο all day bar, λοιπόν, δημιουργήθηκε με έμπνευση τις αυθεντικές ελληνικές διακοπές… Και το καλοκαίρι του 89 και έχει στόχο να χαρίσει αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές, όπως τότε. Η μουσική, το φαγητό, η διακόσμηση θα σε ταξιδέψουν στις όμορφες δεκαετίες του παρελθόντος.

Στην παραλία του Λιμανιού της Ίου, στο Γυαλό, και με θέα την Αγ. Ειρήνη οι έξι πόρτες του – έτσι προέκυψε και το όνομα – άνοιξαν εδώ και λίγες ημέρες.

The design concept

Με πρωταγωνιστή το ξύλο, το χρώμα και το boho στοιχείο στην παραλία του λιμανιού έχει δημιουργηθεί ένα διαφορετικό καλοκαιρινό σκηνικό. Οι αιώρες στην παραλία και οι πλεκτές σχοίνινες ομπρέλες δίνουν ένα γήινο νησιώτικό κλίμα. Στο bar το πράσινο, παίζει με το πορτοκαλί και το μπλε, ενώ οι κόκκινες φυσητές γυάλες με το σχοινί, φωτίζουν και δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για αξέχαστες βραδιές. Εκεί που θα περάσεις, όμως, ώρες με το ποτό σου, ή απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις, είναι ο εξωτερικός χώρος όπου κιλίμια και ξύλινοι πάγκοι συνθέτουν το μέρος που ο καθένας έχει τη δική του γωνιά. Την αισθητική επιμέλεια του χώρου υπογράφει ο Γιώργος Δρακίδης.

Το Food concept

Οι πόρτες του Doors ανοίγουν από νωρίς το πρωί, ενώ χωρίζεται σε τρία μέρη. Η ημέρα ξεκινά από το καφενείο όπου από τις 08.00 σερβίρεται παραδοσιακό, ελληνικό πρωινό. Αγαπημένες γεύσεις που μυρίζουν καλοκαίρι και Ελλάδα με τα τοπικά προϊόντα και κλασικά πιάτα του νησιού να έχουν την τιμητική τους. Τηγανόψωμο γλυκό & αλμυρό, σπιτικές μαρμελάδες, πίτες και, φυσικά, αυγά σε κλασικές και λαχταριστές καλοκαιρινές εκδοχές, είναι μερικές από τις προτάσεις του πρωινού καταλόγου.

Καθώς κυλάει η ημέρα θα θυμηθείς την παιδική σου ηλικία, και τη γιαγιά που σου έφτιαχνε τραγανά και γεμάτα γεύση κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές, μπουγιουρτί, αλλά και άλλα πιάτα και μεζεδάκια, που τα έτρωγες με λαχτάρα κατευθείαν από τη θάλασσα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα χειροποίητα γλυκά, με την καρπουζόπιτα να σου κλείνει το μάτι. Όλα αυτά στο καφενείο που είναι το ένα από τα τρία μέρη στα οποία χωρίζεται το μαγαζί και τον σεφ, Νίκο Τριανταφύλλου, να υπογράφει το μενού.

The Bar concept

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το Bar. Η ναυαρχίδα του Doors. Από νωρίς frozen cocktails, με την κλασική μαργαρίτα να είναι η πρωταγωνίστρια, θα σε περιμένουν να τα απολαύσεις στην ξαπλώστρα ενώ όσο πέφτει ο ήλιος η «δράση» μεταφέρεται στο υπέροχο πλάτωμα και στο πολύχρωμο bar. Πίσω από την cocktail list κρύβεται η Τίνα Σάρδη. Η λίστα μυρίζει Ελλάδα αλλά και αγαπημένες κλασικές γεύσεις, ελαφρώς πειραγμένες.

Και αν θες να κρατήσεις αυτή την εμπειρία ζωντανή και να πάρεις μια ανάμνηση μαζί σου πίσω, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναζήτησε τη μεσαία πόρτα. Εκεί θα σε περιμένει ένα concept store διαμορφωμένο από τις Dudettes και με έμπνευση το καλοκαίρι στην Ίο.

Doors, Λιμάνι Ίου – Παραλία Γυαλός

T: 2286093406

Instargram: @Doors_Ios

You may also like