Αποθηκεύετε σωστά τα καλλυντικά σας;

Μόλις είδαμε το καινούργιο προϊόν που μας τράβηξε την προσοχή. Η επόμενη κίνηση, είναι να διαβάσουμε κριτικές και να εξετάσουμε πολλαπλώς το θέμα, ώστε να βεβαιωθούμε πως αξίζει να ξοδέψουμε τα με κόπο μαζεμένα λεφτά μας. Τι να το κάνουμε όμως, εάν ο τρόπος που αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας, δεν είναι ούτε ο σωστός, ούτε ο κατάλληλος, προκειμένου να διατηρηθούν αναλλοίωτα.

Τα προϊόντα ομορφιάς είναι σαν τα τρόφιμα, επειδή έχουν ημερομηνίες λήξης. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να αποθηκεύονται κατάλληλα για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Η ακατάλληλη αποθήκευσή τους, μπορεί να προκαλέσει οξείδωση αυτών και να χαλάσουν οι φόρμουλες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην καταστροφή τους αλλά και σε ερεθισμό του δέρματος.

#1 Η θερμότητα και η υγρασία από το ντους μπορούν να διαβρώσουν τα ιδιαιτέρως ευαίσθητα ομολογουμένως) συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά μας. Για να μην αναφέρουμε το ενδεχόμενο να μπει νερό μέσα στη συσκευασία, το οποίο είναι και καταστροφικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το να μεταφέρετε τα καλλυντικά σας ανά δωμάτιο είναι κουραστικό, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο από το να τα αποχαιρετήσετε μια για πάντα.

#2  Όλες προτιμάμε τον φυσικό φωτισμό όταν βαφόμαστε, γι’αυτό και η θέση δίπλα από το παράθυρο, θεωρείται ιδανική. Η αποθήκευση όμως, των προϊόντων ομορφιάς, στον ήλιο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους είναι ένα μεγάλο όχι. Όπως η θερμότητα από το ντους, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει την αποσύνθεση των ενεργών συστατικών. Αντ’αυτού σας προτείνουμε την αποθήκευση των προϊόντων σε ένα δροσερό μέρος για να τα διατηρήσετε στα καλύτερά τους.

#3 Τις περισσότερες φορές, είμαστε αρκετά επιμελής σχετικά με το κλείσιμο των συσκευασιών. Αλλά πολύ συχνά, πάνω στον πανικό της στιγμής, αφήνουμε τις συσκευασίες του makeup και των βερνικιών, χωρίς καπάκι. Είναι πολύ βασικό, να βεβαιωνόμαστε πως όλα τα προϊόντα μας είναι σφραγισμένα σφιχτά. Τα καπάκια διπλού ελέγχου είναι ασφαλή για να εμποδίζουν τα προϊόντα να στεγνώσουν και να προστατεύσουν τη φόρμουλα από τη σκόνη και τα υπολείμματα.

#4 Ακόμη και όταν υπάρχει πολύ περιορισμένος διαθέσιμος χώρος, είναι σημαντικό να διαχωρίζετε τα εργαλεία του μακιγιάζ από τα προϊόντα. Η ανάμειξή τους μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση των υπολειμμάτων του προϊόντος. Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς, τα πινέλα σας να είναι γεμάτα χρώμα από κραγιόν και ρουζ. Επιπλέον, ευαίσθητα προϊόντα όπως τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ μπορεί να υποστούν ζημιά. Επομένως, καλό θα ήταν να έχετε μια ξεχωριστή θήκη για τα μολύβια και μια άλλη για τα πινέλα σας, με τις τρίχες να είναι στο πάνω μέρος, όπου δεν θα πιέζονται μεταξύ τους, ώστε να μην στραβώσουν.

You may also like