Αποκωδικοποιούμε την περιποίηση της μεικτής επιδερμίδας

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό σε ορισμένες περιοχές και λιπαρό σε κάποιες άλλες, πιθανότατα έχετε αυτό που λέμε μεικτή επιδερμίδα. Ο συγκεκριμένος τύπος, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, μιας και το να δημιουργήσετε ένα σωστό skincare routine που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του φαντάζει αδύνατο. Δεν είναι όμως! Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποια προϊόντα είναι υπερβολικά ενυδατικά, ενώ κάποια άλλα δεν αρκούν, αφήνοντας το δέρμα σας ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο.

#1 Εάν το καθαριστικό σας δεν απευθύνεται σε μεικτές επιδερμίδες, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα καινούργιο. Το να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης του δέρματος προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες, είναι πολύ σημαντικό. Ιδιαίτερα στις μεικτές επιδερμίδες. Πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, με ένα απαλό καθαριστικό για να απαλλαγείτε από της βρωμιές και τους ρύπους που υπάρχουν στην επιφάνειά του. Μπορεί να είναι κρεμώδες ή σε μορφή τζελ. Επιλέξτε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Τη νύχτα, φροντίστε να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ σας και επενδύστε στον διπλό καθαρισμό. Δηλαδή το συνδυασμό ενός micellar και ενός προϊόντος καθαρισμού. Αυτό βοηθά να εξασφαλίσετε την ανάπλαση του δέρματος κατά τον βραδινό ύπνο.

#2 Μετά τον καθαρισμό, αποκαταστήσετε τα επίπεδα pH του δέρματός σας με ένα θρεπτικό τόνερ. Αναζητήστε ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα και να ελαχιστοποιήσετε ταυτόχρονα τη λιπαρότητα.

#3 Το να έχει κάποιος μεικτή επιδερμίδα δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραλείψει την ενυδάτωση. Όπως και με το SPF, όλοι οι τύποι δέρματος την έχουν ανάγκη. Επενδύστε σε ενυδατικές κρέμες με ελαφριά στοιχεία που δεν προσθέτουν έξτρα λιπαρότητα στη ζώνη του Τ.

#4 Το νούμερο ένα, μη διαπραγματεύσιμο προϊόν φροντίδας του δέρματος, το οποίο όλοι πρέπει να φορούν καθημερινά – είτε έχετε μεικτό, είτε ευαίσθητο ή ώριμο δέρμα – είναι το αντηλιακό ευρέως φάσματος. Είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου. Εφαρμόστε αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος καθημερινά, ακόμα και εκείνες τις συννεφιασμένες ημέρες, και ανανεώνετε συχνά, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ένα ελαφρύ, μη λιπαρό αντηλιακό που απορροφάται γρήγορα και στεγνώνει αμέσως είναι ιδανική επιλογή για τις μεικτές επιδερμίδες.

You may also like