Απολαμβάνουμε ημέρες ομορφιάς στο σπίτι μας

Μιας και ασκούμε το moto #menoume_spiti, με χαρά σας ανακοινώνουμε την ιδέα μας για τις ημέρες ομορφιάς at home by yourself. Ναι, μπορούμε!! Αν σας φαίνεται πρωτόγνωρο ή δύσκολο για αυτό είμαστε εδώ, να σας βοηθήσουμε να έχετε καλή διάθεση. Φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας σας επίσης. Εμείς οι γυναίκες το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό αλλιώς δεν θα τρέχαμε άδικα σε κομμωτήρια, spa, αισθητικούς και καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς για ώρες και χρόνια. Σε κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται ανούσιο ή φαιδρό μα θα σας πω ότι δεν είναι τυχαίο.

Θα δανειστώ μια πολύ όμορφη ρήση που άκουσα τελευταία του Ντοστογιέφσκι «Η Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Μπορεί να σας ακούγεται κάπως αυτό σύμφωνα με αυτά που ζούμε σήμερα μα δεν έιναι περίεργο πως όσο περισσότερο καλλωπίζουμε τους εαυτούς μας τόσο πιο ωραία αισθανόμαστε… Είναι ένα πολύ καλό αντιβιοτικό στην ψυχοσύνθεση μας για να αντισταθούμε χωρίς πανικό.

  • Καθιερώστε μια ημέρα ολόκληρη για το σώμα σας και το μυαλό σας. Σημειώστε ποια ημέρα σας βολεύει, προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια είχα καθιερώσει την Κυριακή που καθόμουν μόνη μου και απολάμβανα τον εαυτό μου. Τι εννοώ; Ξυπνήστε μια λογική ώρα, μην ξεπεράσετε τις 10.00πμ. Κατεβάστε μια εφαρμογή με yoga, pilates ή ό,τι άλλο σας εκφράζει και ξεκινήστε την ημέρα σας με άσκηση. Η γυμναστική βοηθάει στην συγκέντρωση, καλή διάθεση και σωστή κυκλοφορία. Η καλή φυσική κατάσταση θα βοηθήσει να έχετε όρεξη να κάνετε και τα υπόλοιπα. Κάντε ένα ντους με ένα scrub και λειαίνεται το δέρμα σας. Κάντε ένα ωραίο μασάζ στα μαλλιά σας και τοποθετήστε μια μάσκα για να την αφήσετε για καμιά ώρα. Έπειτα ενυδατώσετε με την κατάλληλη  κρέμα το σώμα σας η όσες προτιμούν ένα ωραίο λάδι καρύδας ή monoi Ταϊλάνδης.
@noahbuscher
  • Συνεχίστε με τα άκρα σας με ένα μανικιούρ και ένα πεντικιούρ και μετά από μια ώρα θα νιώσετε αποφόρτωση και ξεκούραση από την ταλαιπωρία που έχουν από όλες τις δουλειές που κάνετε. Το αισθητικό μέρος θα σας ανταμείψει όσο και ερασιτεχνικά και αν τα καταφέρνετε. Τώρα που έχουν κλείσει όλα τα κέντρα αισθητικής δεν θα ξεχάσουμε να είμαστε όμορφες, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε τον χρόνο μας στον εαυτό μας. επιβάλετε να τα βάψετε γιατί ανεβάζουν την διάθεση for sure!
  • Τέλος, ασχολούμαστε με τα μαλλιά μας. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές κινήσεις για να χαλαρώσουμε.. Η τροφή της μάσκας θα τα βοηθήσει να είναι μεταξένια. Αν τα ακολουθήσετε και αφιερώσετε δυο ή τρείς ώρες μια φορά την εβδομάδα πιστέψτε με θα αλλάξετε φιλοσοφία για το πως θα νιώθετε για την υπόλοιπη εβδομάδα. Γινόμαστε δημιουργικοί και ξεκινάμε από σήμερα.

Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε εξ ολοκλήρου για την ιεροτελεστία του προσώπου.

Be  the best of you.

Photo credits: @rpnickson/ @noahbuscher (unsplash)

You may also like