Αποτρίχωση με laser, από τον Δρ. Σπύρο Βλάχο

280bb8869ea2b2b308b157ffab53e654Πώς αφαιρεί το laser τις τρίχες;
Το laser στέλνει ένα ισχυρό παλμό φωτός διάρκειας λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου στο δέρμα. Αυτό το φως διαπερνά την επιδερμίδα χωρίς να τη βλάψει, αλλά απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας. Με την απορρόφηση της ενέργειας του laser από την τρίχα, ο θύλακός της καταστρέφεται και η τρίχα πέφτει.

Ποιος μπορεί να υποβληθεί σε αποτρίχωση laser;
Tα εξελιγμένα μηχανήματα, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους τύπους δέρματος, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες να θεραπευτούν. Εφόσον η μελανίνη είναι αυτή που απορροφά την ενέργεια του laser, η τρίχα πρέπει να διαθέτει αρκετή για να είναι η θεραπεία αποτελεσματική. Γι” αυτό το λόγο λευκές, ξανθές και κόκκινες τρίχες δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Σκούρες τρίχες σε ανοιχτό χρώμα δέρμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Ποιες περιοχές μπορούν να αντιμετωπισθούν;
Δεν υπάρχει περιορισμός. Η τεχνολογία laser μπορεί να αφαιρέσει τρίχες από όλες τις περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και του προσώπου, των ποδιών, της πλάτης και των μασχαλών. Ευαίσθητες περιοχές όπως η κοιλιά, οι θηλές και τo μπικίνι μπορούν άνετα να αντιμετωπισθούν.
http://www.youtube.com/watch?v=dmuOn0g_bHk
Είναι η διαδικασία επώδυνη;
Οι περισσότεροι ασθενείς το περιγράφουν ως ένα στιγμιαίο αίσθημα τσιμπήματος μετά από κάθε παλμό του μηχανήματος. Δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού ή παυσίπονων φαρμάκων.

Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία;
Η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής. Μία ήπια ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το θύλακα της τρίχας συνήθως συμβαίνει αλλά διαρκεί περίπου ένα 24ωρο.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Το laser καταστρέφει το θύλακα όταν βρίσκεται στην ενεργή φάση ανάπτυξής του, τη λεγόμενη αναγενή, αλλά δεν αναπτύσσονται όλες οι τρίχες ταυτόχρονα σε μία δεδομένη στιγμή. Εφ” όσον λοιπόν οι τρίχες εισέρχονται στην αναγενή φάση σε διαφορετικούς χρόνους, περισσότερες από μία θεραπείες είναι απαραίτητες για να θεραπευτούν όλοι οι τριχοφόροι θύλακοι σε μία περιοχή. Οι περισσότερες περιοχές απαιτούν 6-8 θεραπείες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

817b4ae34f898569f33e83865f918006Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία;
Ενυδατική κρέμα απλώνεται στην περιοχή που έγινε η θεραπεία laser για να μειώσει την ερυθρότητα. Αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται στις θεραπευμένες περιοχές και η μείωση της έκθεσης στον ήλιο είναι πάντοτε μία καλή ιδέα. Έξι με οχτώ εβδομάδες μετά τη θεραπεία, νέες τρίχες θα αρχίσουν να βγαίνουν και μία νέα θεραπεία μπορεί να γίνει. Μεταξύ των θεραπειών δεν πρέπει κανείς να κάνει κερί, χαλάουα ή να βγάζει τις τρίχες με τσιμπιδάκι. Μπορεί όμως να τις ξυρίσει εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Πόσο κρατά το αποτέλεσμα;
Τα laser προσφέρουν μόνιμη ελάττωση της τριχοφυΐας. Με άλλα λόγια το αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί μετά το τέλος των θεραπειών, παραμένει μακροχρόνιo.

Πώς συγκρίνεται το laser με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης;
Το ξύρισμα, το κερί ή χαλάουα, οι αποτριχωτικές κρέμες είναι όλες τους μέθοδοι που προσφέρουν παροδικά αποτελέσματα και πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά. Η ηλεκτρόλυση απεναντίας, μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, αλλά είναι μία επώδυνη, επεμβατική και κουραστική διαδικασία. Τα laser μπορούν να «χτυπήσουν» εκατοντάδες τριχοθυλακίων τη φορά και συνεπώς η θεραπεία μίας περιοχής μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά όταν η ηλεκτρόλυση χρειάζεται ώρες.

Πηγή: Bestcosmetic.gr

You may also like