Μουσικό θέμα από το Hans Zimmer για χάρη του Batkid;

Batkid 2Λίγο πολύ όλοι ακούσαμε ή διαβάσαμε για το Batkid, το αγοράκι που «έσωσε» το San Francisco. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, να σας θυμίσω τα γεγονότα:
Ο πεντάχρονος Miles Scott, ο οποίος αναρρώνει από λευχαιμία, ευχόταν να πολεμήσει τους κακούς παρέα με τον Batman. Η φιλανθρωπική οργάνωση Make-A-Wish εισάκουσε την επιθυμία του κι εν συνεχεία ο αρχηγός της αστυνομίας του San Francisco, Greg Suhr, έκανε έκκληση στον Miles να βοηθήσει, καθώς ο Joker κι ο Penguin σκορπούν τον τρόμο στην πόλη. Το μικρό Miles παρέλαβε ένας άντρας με στολή Batman, ο πεντάχρονος έβαλε τη στολή του κι έφυγαν με το… Batmobile για να πιάσουν δουλειά! Χιλιάδες κόσμου μπήκαν στο κλίμα και φυσικά, ο μικρός μασκοφόρος εκδικητής σταμάτησε τους κακούς!

Το γεγονός προφανώς συγκίνησε το συνθέτη Hans Zimmer, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ολοκλήρωσε μία πρωτότυπη σύνθεση για τον πεντάχρονο ήρωα.
«Ναι, ο Hans όντως έγραψε μουσική για το Batkid», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Zimmer Rae Murillo στο Radio.com. «Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι πότε ή πώς θα ενσωματωθεί η μουσική αυτή, αλλά ξέρω πως υπάρχουν διάφορα στοιχεία κι εκπλήξεις… Επομένως απλά περιμένουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί η μουσική.»

Την περασμένη Παρασκευή περισσότεροι από 11.000 εθελοντές βοήθησαν στο project του Make-A-Wish σκηνοθετώντας μία μέρα ηρωικών πράξεων από το μικρούλη μασκοφόρο. Ο δήμαρχος του San Francisco, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ακόμη κι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες εκείνη τη μέρα, με τη San Francisco Chronicles να αφιερώνει σελίδες στα γεγονότα.

Η ιστορία κάνει ήδη το γύρω του διαδικτύου κι η μουσική του Hans Zimmer αναμένεται να γίνει κομμάτι ενός επερχόμενου video με πρωταγωνιστή το Batkid.

Λίγα λόγια για το συνθέτη…

Hans ZimmerΓεννηθείς στην Φρανκφούρτη, ο 56χρονος Hans Zimmer είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του Hollywood. Το όνομά του φιγουράρει σε ταινίες όπως το «Crimson Tide» και το «Βασιλιά των Λιονταριών», ενώ έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy (δύο για το «Βασιλιά των Λιονταριών», ένα για το «Crimson Tide» για το «The Dark Knight») κι ένα Oscar ( για το «Βασιλιά των Λιονταριών»). Επίσης η εμπειρία του στο “Σκοτεινό Ιππότη” είναι αξιόλογη, μιας που συνέθεσε τη μουσική για όλες τις ταινίες της τριλογίας του Christopher Nolan.

Πηγή: The Guardian 
Photos: Pinterest 

Προσωπικό σχόλιο: Αν το όνειρο του μικρού Miles πραγματοποιήθηκε πολεμώντας το έγκλημα με τη στολή του Σκοτεινού Ιππότη, νομίζω πως η δουλειά του Hans Zimmer το εξυψώνει! Ειλικρινά μιλάω, έγραφα κι ανατρίχιαζα… Ακόμη κάγκελο είναι η τρίχα από τη συγκίνηση!

You may also like